Suldrup

30 år på kro

Henrik Pedersen og Helga Jensen har i snart 30 år serveret store wienerschnitzler og lækre stjerneskud på den kro, som blev deres ved en tilfældighed

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Henrik Pedersen og Helga Jensen foran deres hjem og arbejdsplads gennem 30 år. Jubilæet fejrer de med bal og middag på kroen.

Henrik Pedersen var ikke gammel nok til at få en bevilling, da han overtog Suldrup Kro. Han var kun 24 år, og man skulle være 25 år for at få den eftertragtede bevilling. Så han lavede et anpartsselskab med sin svigerfar, så svigerfaren kunne få bevillingen. For kroejer - det ville Henrik Pedersen være. Den kro der var til salg Niende december er det 30 år siden, at kokken Henrik fra Horsens og brugseleven Helga fra Overlade købte Suldrup Kro. - Jeg havde arbejdet på mange andre kroer, og jeg var klar til at få min egen. At det lige blev Suldrup Kro var et tilfælde. Det var den kro, der var til salg på det rigtige tidspunkt, fortæller Henrik Pedersen. Flyvende start Godt en måned tog det at få sat skik på kroen, og 15. januar 1982 kunne parret åben kroen med et bal. Det var så stor en succes, at folk stod i kø ned til Brugsen, og ideen om at den 22-årige Helga skulle arbejde videre i Overlade Brugs måtte de hurtigt opgive, der var arbejde nok til to på kroen. Socialt samvær Der blev ikke meget tid til meget socialt samvær gennem de år. - Vores store søn Ole spurgte på et tidspunkt: Hvad laver andre folk i weekenderne? Og det havde han jo nok ret i, vi var jo her hele tiden, fortæller Helga Jensen. Bankmanden måtte æde sin hat Henrik Pedersen har altid haft sin egen mening om tingene, og han har ikke altid været enige med banker og myndigheder. - For år tilbage ville jeg gerne lave et solfangeranlæg. Vi havde store varmeudgifter, så jeg tænkte, at man kunne forene et bedre miljø og en bedre økonomi, men vores daværende bankmand sagde nej. Jeg installerede nu anlægget alligevel, og et år efter havde det tjent sig hjem. Så måtte den bankmænd æde sin hat, siger Henrik Pedersen.