Danmark

300 fik aflyst ferien til Egypten med kort varsel

Flertallet af de danske turister vender hjem fra Sharm el-Sheikh i weekenden - og ingen nye kommer af sted.

Udenrigsministeriet ændrede fredag aften sin rejsevejledning og fraråder nu rejser til Sharm el-Sheikh, efter at de danske myndigheder modtog nye sikkerhedsoplysninger fra andre lande om et russisk passagerflys styrt efter afgang fra Sharm el-Sheikh.

Det betød, at de fly, der skulle fragte cirka 300 danske rejsende til Sharm el-Sheikh, blev aflyst med kort varsel. Det oplyser direktøren i Danske Rejsearrangører, Henrik Specht.

- Atlantis Rejser havde to planlagte afgange mod Sharm el-Sheikh her til morgen. Da Udenrigsministeriet fredag aften ændrede sin rejsevejledning, gik selskabet i gang med at informere alle rejsende per sms, per e-mail og på telefon.

- Det lykkedes dem at få fat i alle rejsende, siger Henrik Specht til Ritzau.

Så længe rejsevejledningen fra Udenrigsministeriet ikke ændrer sig, vil rejsende, der har bestilt en rejse til Sharm el-Sheikh inden for 14 dage, få tre muligheder for at få erstattet deres rejse.

- I forbindelse med at passagerne bliver informeret om, at de ikke kan komme af sted, har de tre muligheder. De kan udskyde deres rejse, de kan bestille en rejse til et andet rejsemål, eller de kan annullere deres rejse og få pengene tilbage, siger Henrik Specht.

Langt de fleste af de danske turister, der allerede befinder sig i Sharm el-Sheikh i Egypten, kommer hjem lørdag eller søndag.

- Der er allerede et fly, der skal ned og hente de rejsende lørdag formiddag. Vi har også et fly i eftermiddag. Så der er rigtig mange, der kommer hjem lørdag, siger Specht.

- Der er ikke tale om en evakuering. Der er tale om, at Udenrigsministeriet fraråder rejser. Det betyder, at vi ikke sender nye rejsende til Sharm el-Sheikh, og de rejsende, der er dernede, bliver taget hjem som planlagt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.