Danmark

300 manuskripter tog næsten modet fra dansk instruktør

Siden succesen med "Mænd der hader kvinder" har der været stor efterspørgsel efter Niels Arden Oplev.

300 manuskripter tog næsten modet fra dansk instruktør

Når man som instruktør har stået bag filmatiseringen af Stieg Larssons populære kriminalroman "Mænd der hader kvinder", bliver dørene til nye instruktøropgaver slået helt op.

Sådan har det i hvert fald været for Niels Arden Oplev, der den 6. juni er aktuel herhjemme med sin første amerikanske film.

Hovedrollerne i "Dead Man Down" er besat af Hollywood-stjernen Colin Farrell og den svenske skuespillerinde Noomi Rapace, der også spillede rollen som Lisbeth Salander i Oplevs filmversion af den populære Larsson-krimi.

Men at vælge et projekt har ikke været en let opgave for instruktøren.

- Jeg har læst mellem 250 og 300 manuskripter, og det tog virkelig modet fra mig. Jeg kunne ikke finde den specielle historie, der skulle være min første amerikanske film.

- Men da jeg læste manuskriptet til denne her, vidste jeg, at her var den, fortæller han om "Dead Man Down".

Historien handler om en ung pige, der søger en grusom hævn, og derfor allierer sig med en gangsters håndlanger. Men han har også selv sin egen dagsorden.

- Det første, jeg fokuserer på i et manuskript, er, om karaktererne er ægte. Kan jeg mærke dem? Har jeg en følelsesmæssig forbindelse til dem? Det var karakterernes dybde, der tiltrak mig, siger Niels Arden Oplev.

Det var ikke svært for ham at få Colin Farrell, der blandt andet er kendt fra film som "In Bruges" og "Alexander" med på holdet.

- Jeg havde set "Mænd der hader kvinder", og så har jeg set den film, han har lavet, der hedder "Drømmen". Det er en helt fantastisk film og meget anderledes i dens udtryk, dens følsomhed og de temaer, den behandler, siger Colin Farrell til Ritzau.

- Det er imponerende at kunne lave to film, der ligger så langt fra hinanden, så jeg glædede mig virkelig til at arbejde sammen med ham, siger han.

Filmen, der havde premiere i USA i begyndelsen af marts, blev ikke nogen bragende box office-succes, men for Niels Arden Oplev er det ikke ensbetydende med, at han ikke skal lave flere amerikanske film.

- Når jeg har terroriseret USA, så kommer jeg hjem og terroriserer Danmark og Sverige, så alle får en pause. Men jeg vil gerne lave større og større film i USA og samtidig stadig have forbindelse til det skandinaviske filmmarked og de mindre film der, siger instruktøren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.