Venezuelas børn krydser ulovligt grænse for at gå i skole

Diplomatiske stridigheder mellem Colombia og Venezuela får nu konsekvenser for 3000 børns skolegang.

CUCUTA:Op mod 3000 venezuelanske børn er for tiden tvunget til at krydse grænsen fra Cúcuta i Venezuela til Colombia på ulovlig vis for at gå i skole.

Det skyldes lukkede grænseovergange mellem de to lande.

Børnene bor lige ved grænsen. Deres forældre har sikret dem skolegang i nabolandet, da de mener, at uddannelsessystemet i Colombia er bedre.

Normalt krydser børnene og op mod 30.000 andre venezuelanere grænsen gående over to broer. Men vejene er for nylig blevet blokeret efter ordre af Venezuelas præsident, Nicolas Maduro.

Maduro har afbrudt de diplomatiske forbindelser til nabolandet i vest, efter at Colombia valgte at støtte den venezuelanske oppositionsleder og selvudråbte præsident Juan Guaidós forsøg på at fragte nødhjælp med mad og medicin over broerne til Venezuela.

Den diplomatiske strid betyder, at de flere tusinde børn nu i stedet må krydse Táchira-floden, der skiller de to lande, på hjemmelavede tømmerflåder.

Venezuelanske Rojas følger hver dag sin datter ned til floden, hvorefter voksne mænd sørger for, at børnene kommer sikkert over på den anden side.

- Vi fortjener ikke det her, og det gør børnene heller ikke. De bør ikke betale prisen for det, der sker, siger hun.

Omkring 2,3 millioner venezuelanere er flygtet fra landet siden 2015.

Det hårdt prøvede venezuelanske folk mangler fornødenheder som mad og medicin, og økonomien i landet er i frit fald.

I slutningen af februar forsøgte lastbiler med nødhjælp fra USA at køre ind i Venezuela fra broerne ved grænsebyen Cúcuta.

Men Maduros regime anser nødhjælpen for at være et komplot mellem Juan Guaidó og USA, der støtter Guaidó som præsident. Maduro mener selv, at formålet er at vælte ham. Maduro mener selv, at formålet er at vælte ham.

Præsidenten havde derfor beordret landets militær til grænsen for at holde nødhjælpen ude. Ifølge den britiske avis The Telegraph, som var på stedet, satte flere militærfolk ild til nødhjælpen

Det resulterede i voldsomme sammenstød på grænsen. Omkring 300 mennesker blev såret og flere dræbt, har colombianske myndigheder oplyst.

/ritzau/AP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.