31-årig mand frifindes for voldtægt af samlever

Retten i Aarhus finder ikke tilstrækkelige beviser for, at 31-årig mand truede og voldtog tidligere samlever.

Retten i Aarhus frifinder 31-årig mand for anklager om trusler og voldtægt af tidligere samlever. Foto: Scanpix/Henning Bagger/arkiv

Retten i Aarhus frifinder 31-årig mand for anklager om trusler og voldtægt af tidligere samlever. Foto: Scanpix/Henning Bagger/arkiv

En 31-årig mand er fredag blevet frifundet ved Retten i Aarhus for anklager om trusler og voldtægt i parforhold.

Manden var tiltalt for at have voldtaget sin samlever flere gange under brug af vold og trusler om vold.

"Du skal dø, jeg slår dig ihjel, jeg slagter dig, din mor og far," skal manden ifølge anklageskriftet have sagt til sin daværende samlever, en 29-årig kvinde.

Han var også anklaget for flere gange at have taget halsgreb på hende, sparket hende på kroppen og presset noget dyne ind i hendes mund, så hun fik kvælningsfornemmelse.

Volden skulle ifølge anklagen have fundet sted både i parrets lejlighed i Aarhus og under ophold i Hvide Sande samt på ferieøen Malta.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig og afvist vold mod kvinden.

- Jeg følte ikke, at der på noget tidspunkt var tale om voldtægt. Det var et spil, vi havde kørende, sagde han ved det første retsmøde i sagen.

Han erkendte dog, at parforholdet ikke fungerede optimalt.

- Vi snakkede mange gange om at gå i parterapi, men fik det aldrig gjort. Det skulle vi nok have gjort i bagklogskabens lys, sagde han.

Den 31-årige mand fortalte samtidig, at han følte sig som den forurettede part, idet han beskyldte kvinden for at have nikket ham en skalle og søgt at kvæle ham med et kabel.

Retten har afvist anklagerne mod manden, da man ikke finder, at der er tilstrækkelige beviser, som støtter kvindens forklaring.

Anklager Katrine Klausen siger i en kommentar, at hun tager dommen til efterretning.

- I denne type sager er der oftest ikke mange beviser ud over parternes forklaring, og sagerne afgøres derfor ofte ud fra en troværdighedsvurdering.

- Rettens dom i dag vil blive taget til efterretning, og så vil vi i de kommende dage sammen med Statsadvokaten vurdere, om dommen skal ankes, siger hun.

Straffen for voldtægt blev skærpet i 2016, således at voldtægt som udgangspunkt nu straffes med tre år og seks måneders fængsel - et år mere end tidligere. Strafferammen går op til otte års fængsel.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.