Udland

32.000 flygter fra skovbrande i Colorado

Ekstrem tørke og kraftig vind har givet optimale betingelser for skovbrande, der raser flere steder i USA.

32.000 flygter fra skovbrande i Colorado

En skovbrand, der raser tæt på nogle af delstatens Colorados mest populære turistområder, forværredes tirsdag og har fået 32.000 til at forlade deres hjem.

Skovbranden, der har fået navnet "Waldo Canyon Fire", har buldret gennem store og meget tørre skovområder siden lørdag.

Ilden ramte tirsdag den nordvestlige del af Colorados andenstørste by, Colorado Springs, og fortærede et ukendt antal huse, mens myndighederne skyndte sig at evakuere beboerne.

Sheriffen i El Paso, Terry Maketa, siger, at 32.000 indbyggere er blevet evakueret.

- Vi er i en kritisk situation lige nu. Desværre har vi huse, der brænder i det nordvestlige hjørne af Colorado Springs. Vi har tvungen evakuering i et stort område, siger Rob Deyerberg, der er talsmand for brandmyndighederne.

En kæmpemæssig sky af grå, sort og brun røg hang i 6100 meters højde over indbyggerne, mens de havde travlt med at efterkomme evakueringsordren.

Den pludselige lukning af tankstationer og andre forretninger har gjort, at flygtende bilister har været uden mulighed for at fylde benzin på bilerne.

- Branden bliver hjulpet på vej af vindstød i de ekstremt tørre områder, og den vokser minut for minut, siger indsatsleder Rich Harvey.

- Hvis jeg sagde noget om, hvor stort et område, der er berørt af branden, ville det være forkert om fem minutter. Den vokser, siger han.

Skovbranden i Colorado er blot en af flere, der hærger USA for tiden. En blev fundet dræbt 160 kilometer fra Salt Lake City i Utah, hvor 15.780 hektar land har været ramt af den hurtigt voksende Wood Hollow brand.

Selv om skovbrandene kommer tidligt i år, er antallet og størrelsen på de berørte områder stadig under gennemsnittet for denne årstid, siger nationale myndigheder.

/ritzau/Reuters