32 afrikanske kvinder anholdt i Istedgade

I en aktion mod ulovlige prostituerede i Danmark har Københavns Politi anholdt 32 kvinder.

32 afrikanske kvinder anholdt i Istedgade

Natten til torsdag slog politiet til, og anholdt i en koordineret aktion 32 udenlandske kvinder, som arbejder som prostituerede i København. Det fortæller vicepolitiinspektør Henrik Sommer fra Station Amager.

- Dem vi tog fat i gjorde stor modstand. Hvis de er her på ulovligt grundlag, ved de godt, at en anholdelse er første skridt mod en flybillet hjem, siger Henrik Sommer.

Indtil videre er 8 af de 32 kvinder løsladt, fordi de havde orden i opholds- og arbejdstilladelse og kunne bevise, at de har penge nok til at leve i Danmark.

- I løbet af i morgen, finder vi ud af hvor mange af de resterende 24, som skal fremstilles i dommervagten for at få dem sendt ud af landet, siger Henrik Sommer.

Han forklarer, at politiet har set et stigende antal afrikanske kvinder i området omkring Istedgade, som åbenlyst tilbyder seksuelle ydelser til forbipasserende, og at aktionen er den første i en række aktioner.

- Vi skal finde ud af, hvor mange af dem der er her ulovligt. I afhøringerne vil vi også prøve at finde ud af, om nogle af kvinderne er handlede, siger Henrik Sommer.

For selvom det er ulovligt at prostituere sig i Danmark uden opholds- og arbejdstilladelse, er prostituerede som er ofre for menneskehandel en anden sag.

- Hvis vi ser tegn på, at der er handlede kvinder iblandt dem, vil vi naturligvis forsøge at gå bag om den umiddelbare prostitution og se, om vi kan finde bagmændene, fortæller Henrik Sommer.

Henrik Sommer ved endnu ikke, hvor mange af de anholdte der er ofre for menneskehandel, men han håber, at torsdagens afhøringer kan kaste lys over omfanget og vise, om der er behov for at sætte ind på flere områder.

/ritzau/