Udland

32 jihadister blev dræbt ved USA's angreb i Syrien

Amerikansk kommandooperation dræbte 32 medlemmer af IS, hvoraf fire var ledende personer, oplyser observatører

Amerikanske kommandosoldater dræbte under en mission i det østlige Syrien natten til lørdag 32 medlemmer af Islamisk Stat, deriblandt fire ledere, siger en overvågningsgruppe.

- Den amerikanske operation dræbte 32 medlemmer af IS, hvoraf fire var ledende personer. Den ene var oliechefen Abu Sayyaf, som var viceforsvarsminister i bevægelsen, siger Rami Abdel Rahman, som leder Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Amerikanske regeringskilder har sagt, at "omkring et dusin" personer blev dræbt ved specialoperationen.

Præsident Barack Obama godkendte operationen, hvor der helt usædvanligt blev sendt amerikanske soldater ind i Syrien.

USA bekæmper normalt kun Islamisk Stat med luftangreb, som først og fremmest har til formål at stabilisere styret i Irak.

Den amerikanske operation var rettet mod Islamisk Stats base i al-Omar, som er en af Syriens største oliefelter i den østlige provins Deir Ezzor.

En amerikansk regeringskilde, der ønsker at være anonym, siger, at det kom til kampe på nært hold mellem de amerikanske kommandosoldaterne og medlemmerne af Islamisk Stat.

- Der var kampe mand mod mand, siger han.

USA's forsvarsminister, Ash Carter, kalder missionen for "et betydningsfuldt slag" mod Islamisk Stat.

Demokraten Adam Schiff fra efterretningskomitéen i Repræsentanternes Hus siger, at det amerikanske angreb "lægger et stigende pres på økonomien under terrororganisationen".

Tre af de fire ledende IS-medlemmer var fra Nordafrika, siger Abdel Rahman. Sayaf var tuneser, og Tunesiens regering er blevet orienteret om, hvad der skete.

Abu Sayyafs kone Umm, der var involveret i menneskesmugling, blev pågrebet ved angrebet, og ekstremistgruppens kommunikationschef blev også dræbt.

Ifølge CNN, som første rapporterede om angrebet lørdag, blev de amerikanske soldater fløjet ind i Syrien med helikopter fra Irak.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.