33 besætningsmedlemmer er coronasmittet på norsk skib

154 besætningsmedlemmer og 60 gæster er i karantæne efter udbrud af coronasmitte på et norsk passagerskib.

Der er bekræftet 33 tilfælde af coronasmitte blandt besætningen på "Roald Amundsen" fra Hurtigruten. Nu ligger skibet ved kaj i Tromsø.

Der er bekræftet 33 tilfælde af coronasmitte blandt besætningen på "Roald Amundsen" fra Hurtigruten. Nu ligger skibet ved kaj i Tromsø.

OSLO:33 ansatte på skibet "Roald Amundsen", der er en del af Hurtigruten i Norge, er bekræftet smittet med coronavirus. 120 andre er blevet testet negativt.

Det bekræfter Hurtigruten lørdag.

Fire besætningsmedlemmer, der som de første fik bekræftet smitten, blev isoleret for flere dage siden.

Alle 154 besætningsmedlemmer, der stadig er om bord på skibet, er sat i karantæne. Det samme er omkring 60 gæster, der forlod skibet fredag. Karantænen gælder i ti dage, efter at man er gået fra borde.

Ingen af besætningsmedlemmerne viser tegn på sygdom, meddeler selskabet.

Universitetshospitalet i Tromsø oplyste fredag, at tre ansatte fra skibet var indlagt med covid-19. De er alle udenlandske statsborgere.

Skibet ligger nu i Tromsø uden gæster om bord.

Man er nu i færd med at kontakte de passagerer og andre, der har sejlet med skibet i de seneste tre uger. Det drejer sig om 380 mennesker, skriver nyhedsbureauet dpa.

Hurtigruten blev onsdag varslet af den kommunale overlæge i byen Hadsel om, at en passager på den foregående sejlads var blevet testet positiv.

Selskabets direktør, Daniel Skjeldam, siger, at rederiet har fulgt alle internationale og nationale regler.

Selskabet har mange internationalt ansatte, og der er skrappe regler for, at de skal testes, inden de kommer til Norge, og i karantæne efter ankomsten, siger han.

"Roald Amundsen" lagde tidligt fredag morgen til kaj i Tromsø i det nordlige Norge, og de første tilfælde af smitte blev bekræftet senere på dagen.

Det 140 meter lange skib kan have 530 passagerer om bord.

/ritzau/NTB

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.