33 lejligheder skal nedlægges

Om tre måneder starter Hirtshals Boligforening på stort renoveringsprojekt

Hirtshals Boligforenings afdeling ved Jernbanegade i Hirtshals skal renoveres og 33 lejligheder forsvinder. Arkivfoto: Kurt Bering

Hirtshals Boligforenings afdeling ved Jernbanegade i Hirtshals skal renoveres og 33 lejligheder forsvinder. Arkivfoto: Kurt Bering

HIRTSHALS:I løbet af godt et års tid vil den almene boligmasse på Jernbanegade i Hirtshals bliver formindsket med 33 lejligheder.

Det er Hirtshals Boligforening, der har fået grønt lys til at gennemføre første del af en fire år gammel helhedsplan for boligforeningens tre afdelinger.

Afdeling 2 med 119 lejligheder i Jernbanegade har været ramt af tomgang i udlejningen, og det er en grund til, at antallet af boliger skal ned på 86. Det sker gennem sammenlægning af små lejligheder med større og en delvis nedrivning i bebyggelsen, der består af fem boligblokke.

Samtidig skal de resterende lejligheder moderniseres, så de bliver mere attraktive at bo i.

Udvendigt skal facader renoveres og isoleres bedre, og den indvendige renovering omfatter blandt nyt køkken og badeværelse samt nye eller større altaner.

Omkring halvdelen af de moderniserede boliger får større indvendig tilgængelighed ligesom der skal etableres elevatorer. 28 af boligerne gøres ældrevenlige med adgang til personlift.

Byrådet godkendte for nogle måneder siden projektet med en ramme på ca. 77 millioner kroner overfor Landsbyggefonden, hvor den endelige godkendelse skulle finde sted.

I udbud

Nu har Bolig Hjørring, som administrerer Hirtshals Boligforenings tre afdelinger, sendt det omfattende arbejde ud i EU udbud.

Licitationen holdes tirsdag 12. februar 2013 med åbning af de indkomne tilbud.

Derefter forventes arbejdet sat i gang i marts måned og afsluttet til april 2014.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.