USA

34 millioner biler tilbagekaldes i USA

Problemerne med farlige airbags bliver mere og mere omfattende

34 millioner biler tilbagekaldes i USA. Foto: Scanpix

34 millioner biler tilbagekaldes i USA. Foto: Scanpix

USA:Knap 34 millioner biler i USA bliver nu trukket tilbage på grund af problemer med airbags, oplyser amerikanske myndigheder.

Det japanske selskab Takata, der fremstiller airbags for 11 af verdens store bilproducenter, har meddelt de amerikanske myndigheder, at der kan være defekter i de airbags, som er installeret i 33,8 millioner biler i USA.

Det er første gang, at Takata erkender, at der kan være problemer med deres produkt, siger den amerikanske transportminister, Anthony Foxx.

De pågældende airbags er potentielt livsfarlige, fordi de mistænkes for at kunne eksplodere og sende metal- eller plastiksplinter i hovedet på fører eller passagerer i bilen.

- Vi mener, at de er skyld i mindst fem dødsfald, siger Anthony Foxx i en udtalelse.

Rekordstort antal

Tilbagekaldelsen af de knap 34 millioner biler er den største tilbagekaldelse, USA nogensinde har oplevet.

Bilerne skal på værksted for at få skiftet de problematiske Takata-airbags ud, men embedsmænd erkender over for nyhedsbureauet AFP, at det er en proces, der kan komme til at tage årevis.

En tilbagekaldelse i den størrelsesorden vil formentlig komme til at koste Takata og selskabets kunder et sted mellem fire og fem milliarder dollar (mellem 26,7 og 33,3 milliarder kroner).

Det vurderer Scott Upham, formand for Valient Market Research, der analyserer den del af bilindustrien, over for Reuters.

I sidste uge meddelte verdens største bilproducent, Toyota, at selskabet tilbagekalder fem millioner biler på verdensplan, heraf 1,26 millioner i Europa.

Honda oplyste ved samme lejlighed, at man vil tilbagekalde 4,8 millioner biler på verdensplan, mens Nissan skal have 1,56 millioner biler tilbage til værkstedet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.