35 millioner kroner sikrer fire nye læge - og sundhedshuse

Sundhedshusene skal give patienterne kortere vej til en bedre behandling - det sker som en del af den sundhedsreform, regeringen gennemfører, lyder det i en pressemeddelelse fra Sundheds- og ældreministeriet

Arkivfoto: Colourbox

Arkivfoto: Colourbox

NORDJYLLAND:Et helt nyt lægehus i Frederikshavn, etableringen af et Sundhedens Hus i Farsø, et nyt Storvorde Læge - og sundhedshus som en del af Storvorde Plejecenter og en helt ny læge - og sundplejeklink i Frøstrup i Thy. Det er nogle af de nye sundhedstilbud, der nu bliver oprettet i Nordjylland.

Projekterne er nemlig i dag blevet tildelt penge fra en pulje på i alt 200 millioner kroner, som regeringen har afsat til at oprette læge - og sundhedshuse over hele landet. Puljen udmøntes som en del af den sundhedsreform, som regeringen iværksætter.

Pengene til nordjylland

Hele regionen: 896.000 kr. til køb af videokonference-udstyr til Region Nordjyllands læge-og sundhedshuse.
Frederikshavn Kommune: 6.606.000 kr. til etablering af Frederikshavn Lægehus.
Vesthimmerlands Kommune: 2.197.000 kr. til finansiering af første år af etablering af Sundhedens hus i Farsø.
5.950.000 kr. til etablering af Sundhedshus i Aalestrup.
Thisted Kommune: 3.900.000 kr. til oprettelse af fælles læge-og sygeplejeklinik på det kommunale plejecenter i Frøstrup.
Aalborg Kommune: 15.750.281 kr. til etablering af Storvorde Læge-og Sundhedshus.
Kilde: Sundheds- og ældreministeriet

- For patienterne betyder det her, at der bliver kortere vej til deres behandling. Hvis man for eksempel er KOL-patient og bor i Farsø, kan man nu slippe for at tage turen til et af regionshospitalerne og i stedet få behandling meget tættere på lokalt i kommunen, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

- En varm dag blev sidst på dagen til en god dag for sundhedsrådmanden. Ministeriet ringede og meddelte, at Aalborg kommune er tildelt 15 millioner til et sundhedshus i Storvorde ud af en pulje på 200 millioner, skriver en glad fungerende sundhedsrådmand Mads Sølver Pedersen (V) på sin Facebookprofil.

Kortere vej til behandling

Puljen til læge - og sundhedshuse er en del af regeringens arbejde for at sikre et sundhedsvæsen, der er tættere på borgerne, uanset hvor i landet man bor, som er hovedformålet med regeringens sundhedsreform.

Puljen på 200 millioner kroner er den første uddeling af i alt 800 millioner kroner, som regeringen har afsat til læge - og sundhedshuse over hele landet over fire år.

- Vi styrker nu sundhedstilbuddene over hele landet, fordi det er vigtigt, at sundhedsvæsenet kommer tættere på borgerne, så de får flere tilbud der, hvor de bor. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu sikrer både driften og oprettelsen af nye sundhedshuse så markant, som vi gør her, siger Ellen Trane Nørby.

Penge til nye og eksisterende tilbud

Der er med puljen på 200 millioner kroner både givet penge til eksisterende tilbud i kommunerne og penge til at oprette helt nye læge - og sundhedshuse. Pengene er første uddeling af i alt 800 millioner kroner, som regeringen har afsat til læge - og sundhedshuse over fire år.

I et læge - eller sundhedshus kan praktiserende læger samle sig i større fællesskaber sammen med for eksempel jordemødre, sundhedsplejersker og medarbejdere I den kommunale hjemmesygepleje. Det betyder, at patienterne kan få behandling af flere faggrupper samme sted.

Eksempelvis vil en diabetespatient fremover kunne blive behandlet lokalt i kommunen på et læge - eller sundhedshus i stedet for at skulle besøge det regionale sygehus længere væk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.