Danmark

360.000 danskere har oplevet brand i hjemmet på fem år

Hos otte procent af danskerne er der opstået en brand i løbet af de seneste fem år. Det viser nye tal.

Rigtig mange danskere har oplevet, at der opstod brand hjemme hos dem selv. I løbet af de seneste fem år har omkring 360.000 danskere har haft brand i eget hjem, hvoraf de fleste selv har slukket branden uden at involvere brandvæsnet.

Det viser en ny undersøgelse, som TrygFonden, Beredskabsstyrelsen og Energistyrelsen i samarbejde har lavet.

TrygFondens områdechef for sikkerhed, René Højer, er overrasket over det store antal brande, som danskerne har oplevet.

- Vi var faktisk overrasket, da vi læste tallene. Der har været 25.000 udrykninger i samme periode, så det har været spændende at få kortlagt, hvad der sker, som brandvæsnet ikke har kendskab til, siger han.

De brande, som borgeren selv slukker uden hjælp fra brandvæsnet kaldes "happy fires". Og det vækker glæde hos Beredskabsstyrelsen, at danskerne er så gode til selv at tage hånd om en situation, når den opstår.

Det siger Mikkel Rønnow, som er kampagnemedarbejder i Beredskabsstyrelsen.

- Det gør indtryk på os, at så mange har haft brand derhjemme. Men vi er da super glade for, at danskerne er så gode til selv at slukke brandene, siger han.

Beredskabsstyrelsen vil nu tage initiativ til at oplyse befolkningen om, hvordan man kan slukke en brand i hjemmet og ikke mindst, hvornår man skal gøre det.

- Det kan jo være farligt, så vi skal forsøge at oplyse folk om, hvordan de skal agere. Det er vigtigt at sige, at man hellere skal flygte ud af huset en gang for meget end en gang for lidt. Det vigtigste er jo at redde sig selv og sin familie, siger Mikkel Rønnow.

Kun otte procent af danskerne har en plan for, hvad de skal gøre, hvis der opstår brand derhjemme. Og det tal ser Trygfonden gerne blive endnu højere.

- Det er vigtigt, at tage en snak med familien eller boligforeningen om, hvad man gør, hvis der opstår brand. Det kan være fornuftigt at være forberedt, for det kan altså redde mange liv, siger René Højer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.