37-årig for retten: Bortførte spædbarn fra vuggestue

Anklageren vil have en udviklingshæmmet mand dømt til anbringelse, efter at han bortførte spædbarn.

Alle forældres mareridt blev til virkelighed en onsdag eftermiddag sidste sommer, da en knap et-årig pige pludselig var forsvundet fra sin barnevogn i en vuggestue i København.

Onsdag indleder Retten på Frederiksberg sagen mod en 37-årig mand, der er tiltalt for bortførelsen af den lille pige.

Klokken var lidt i et om eftermiddagen 10. juli sidste år, da den 37-årige ifølge tiltalen gik ind i et indhegnet område ved Bispebjerg Vuggestue i nordvestkvarteret i København.

Her tog han pigen op af den barnevogn, som hun lå i, og lagde hende over i en tvillingbarnevogn, han kort forinden havde stjålet et ukendt sted.

Bortførelsen blev dog kortvarig. Politiet blev alarmeret klokken 12.55, og knap halvanden time senere blev manden anholdt i Lersøparken, hvor han skubbede rundt med barnevognen og spædbarnet.

Det var ikke helt tilfældigt, for politiet havde et godt bud på, hvem man skulle lede efter.

- Vi havde en mistanke mod denne her mand, som bor på en institution. Så vi havde en idé om, hvor vi skulle lede, sagde den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi dengang til Ritzau.

Manden er psykisk udviklingshæmmet, og han blev i forbindelse med anholdelsen beskrevet som "ikke alderssvarende" af politiet.

Trods den utroligt ubehagelige oplevelse var pigen tilsyneladende i gode hænder under bortførelsen, og politiet har på intet tidspunkt mistænkt manden for at ville barnet noget ondt.

- Han har ikke haft grimme hensigter, sagde efterforskningslederen, da pigen var fundet i god behold.

På grund af hans mentale tilstand vil anklagemyndigheden ikke have ham idømt fængsel. I stedet vil man have ham dømt til anbringelse i en sikret afdeling for personer med vidtgående psykiske handicap.

Der ventes dom i sagen fredag i næste uge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.