37 lande klar til Grand Prix i København

Mange lande trodser finanskrisen og er klar til at gå på scenen, når der til maj afholdes Melodi Grand Prix i København.

37 lande klar til Grand Prix i København

37 lande. Så mange deltagere ser det lige nu ud til, der skal på scenen, når der til maj er internationalt Melodi Grand Prix i København. Det skriver dr.dk/grandprix.

- Vi skal glæde os over, at så mange lande trodser finanskrisen og har lyst til at deltage. Det er fortsat et stort udsnit af Europa, der er med, selvom det er to færre end sidste år, siger Grand Prix-kommentator Ole Tøpholm.

I Sverige i år deltog 39 lande, mens rekorden er 43 lande i 2008 og 2011.

Fredag 22. november var tilmeldingsfrist til næste års musikfest, men ændringer kan forekomme helt frem til 10. januar. Således er Grækenlands deltagelse usikker, fordi landets nye tv-station endnu ikke formelt er optaget i den europæiske tv-union EBU, og Slovenien har forbeholdt sig retten til at trække sig senere.

Fire lande har meldt afbud denne gang, nemlig Bulgarien, Cypern, Kroatien og Serbien. Til gengæld gør to lande comeback, nemlig Bosnien-Hercegovina og Portugal.

- Det er et resultat, af den økonomiske krise, at flere lande i Syd- og Østeuropa har trukket sig. De nationale tv-stationer er blevet kraftigt beskåret, og så vælger de at spare Melodi Grand Prix væk, forklarer Tøpholm.

En anden grund til mandefaldet er de nordiske landes succes. Inden for de seneste fire år har Norden snuppet sejren tre gange, fortæller Ole Tøpholm:

- Det går ud over interessen i Syd- og Østeuropa, at Skandinavien sidder så tungt på konkurrencen. Hvis Aserbajdsjan havde vundet i stedet for os i år, så havde tilslutningen nok været end anden, mener han.

De 37 deltagerlande er det laveste antal siden 2006 - men stadig langt højere end de 23 lande, der var med i 2001, da København sidste gang var vært for Eurovision Song Contest.

DE ER SANDSYNLIGVIS MED I EUROVISION 2014: Albanien Armenien Aserbajdsjan Belgien Bosnien-Herzegovina Danmark Estland Finland Frankrig Georgien Grækenland Holland Hviderusland Irland Island Israel Italien Letland Litauen Makedonien Malta Montenegro Moldova Norge Portugal Rumænien Rusland San Marino Schweiz Slovenien Sverige Spanien Storbritannien Tyskland Ukraine Ungarn Østrig

DE HAR TRUKKET SIG: Bulgarien Cypern Kroatien Serbien

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Mia var fuld og energisk
Luk