Aalborg

3F er dybt skuffet over kommunen

Aalborg Kommune får kritik af 3F, der mener, at man ikke længere burde handle med Bogø Sandwich

3F er dybt skuffet over Aalborg Kommunes måde at tackle sagen om Bogø Sandwich på. Kommunen burde i fremtiden undlade at handle med firmaet, mener fagforeningen.  Arkivfoto

3F er dybt skuffet over Aalborg Kommunes måde at tackle sagen om Bogø Sandwich på. Kommunen burde i fremtiden undlade at handle med firmaet, mener fagforeningen. Arkivfoto

AALBORG:Fagforeningen 3F er dybt skuffet over Aalborg Kommunes måde at tackle sagen om Bogø Sandwich på, skriver NORDJYSKE Stiftstidende torsdag.

Som beskrevet af NORDJYSKE Medier endte sagen med, at kommunen ikke foretager sig noget over for firmaet, der blev landskendt, da TV2-programmet Operation X tidligere på året satte fokus på virksomheder, der udnyttede SU-systemet for udenlandske studerende. Udgangen på sagen blev, at et flertal i magistraten besluttede at udarbejde en positiv-liste over leverandører, hvor leverandørerne skal skrive under på, at de lever op til kravene i indkøbspolitikken.

Hos 3F mener man, at en udgang på sagen burde have været, at man fra kommunens side ikke længere vil handle med Bogø Sandwich.

- Det ville være et stærkt signal at sende til andre, siger gruppeformand for PSHR Privat, Service, Hotel og Restauration) i 3F, Kurt Frederiksen.

Varm luft

Han peger på, at kommunens sociale klausuler i dette tilfælde ikke har hjulpet.

- Det er lidt varm luft, at man slår sig op på, at man har sociale klausuler, og så har man en virksomhed, der virkelig er blevet taget med hånden i kagedåsen, og så gør man ikke noget ved det, siger Kurt Frederiksen.

Hos Aalborg Kommune siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) om kritikken:

- Der ligger jo ikke en dom fra retten på det. Det er et tv-program, hvor de her ting er kommet frem. Det som jeg synes er vigtigt er, at man fremadrettet sikrer sig, at de her ting kommer til at foregå på ordnede overenskomstvilkår.

Hæver timeløn

Hos Bogø Sandwich, hvor man mener at have overholdt reglerne, bekræfter Akram Walid El-Hajj, at virksomheden ikke har indgået en overenskomst med 3F.

- En overenskomst er ikke bare en, man har, for der ligger et regnestykke bag, og det skal kunne betale sig. Vi har valgt at vi vil lave vores egen optrapning af timelønnen. 3F har også foreslået, at vi laver en optrapning hos dem, men vi laver en optrapning for os selv. Med tiden kan vi så gå hen og lave en overenskomst, og om det så tager et år, to år, tre år eller fire år, det ved vi ikke, siger Akram Walid El-Hajj.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden