3F i charmeoffensiv på Kimbrerskuet

Faglig sekretær Niels Sørensen og formand Lene Haugbølle fra 3F Midtfjord lægger op til dialog med egnens landmænd på weekendens Kimbrerskue i Aars. Foto: Martin Glerup
4. oktober 2016 16:30

3F Midtfjord vil gerne i dialog med de himmerlandske landmænd. Derfor indbyder fagforeningen egnens landmænd til at lægge vejen omkring 3Fs stand på Kimbrerskuet i Aars 7. og 8. oktober.

- Vi håber at få en god snak med landmænd og deres ansatte på vor stand, siger formand Lene Haugbølle, 3F Midtfjord.

- Som en af de afdelinger med flest landbrug har vi det sidste år sammen med syv andre 3F-afdelinger arbejdet intenst på Projekt Malkekvæg. Som led i projektet har 3F Midtfjord været i dialog med 12 landmænd, der har bedrifter på over 500 dyr, og i nær fremtid vil afdelingen tage kontakt til endnu flere landmænd i Vesthimmerland, oplyser hun.

Indtil videre har to indgået overenskomst, som fastlægger rammerne for løn- og arbejdsvilkår.

- Det er vi naturligvis meget tilfredse med, og vi venter, at flere vil følge efter, siger faglig medarbejder Niels Sørensen, som er 3F Midtfjords primus motor i Projekt Malkekvæg.

Mens der inden for landbruget ydes masser af rådgivning inden for drift og økonomi, har der ikke været tradition for at være medlem af en arbejdsgiverforening og indgå overenskomst og dermed have faste spilleregler med hensyn til medarbejdernes løn- og arbejdsforhold, konstaterer han.

Niels Sørensen mener, at mange landmænd med fordel kan melde sig ind i GLS-A (Gartneriets, Landbrugets, Skovbrugets Arbejdsgiverforening) og indgå overenskomst.

- Landbrug kan i lighed med eksempelvis industrien få store fordele af at indgå overenskomst. Eksempelvis kan bedrifterne fra deres arbejdsgiverforening få vejledning og juridisk bistand om løn og ansættelsesforhold via deres kontingent.

- Det er ikke noget, de skal betale ekstra for - som vi ved, de gør til f.eks. landboforeningerne, pointerer Niels Sørensen.

3F Midtfjord håber, at egnens landmænd tager positivt imod invitationen til dialog på weekendens Kimbrerskue.

De, der besøger fagforeningens dyrskuestand vil desuden have mulighed for at vinde et gavekort for to til Rønnes Hotel i Slettestrand, og for unge er der mulighed for at vinde to dagkort til næste års Nibe Festival.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...