3F i offensiven for flere lærlinge

Vil have egnens byggefirmaer til at tage et medansvar

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VESTHIMMERLAND:Egnens byggefirmaer bør generelt tage et større medansvar for at uddanne lærlinge til byggebrancen.

Det var et af budskaberne, da 3F Midtfjord onsdag besøgte ikke færre end 51 byggepladser i Aars, Farsø, Nibe, Løgstør og Fjerritslev som led i kampagnen ”Organiseret byggeri”.

Blandt de besøgte arbejdssteder var Haubro kirke, hvor NCO Byg Aars i øjeblikket er i færd med at understryge en del af taget og kalke kirken både ud- og indvendigt. Og direktør Michael Jørgensen, NCO Byg, er som arbejdsgiver helt på linje med 3F, når det handler om ansvaret for at rekruttere tilstrækkeligt med dansk arbejdskraft til fremtidens byggepladser.

- Dansk byggeri står inden for få år med et kæmpe problem med at skaffe kvalificeret dansk arbejdskraft til afløsning af vore ældre medarbejdere, når de går på pension.

- Alene hos os skal vi inden for den næste halve snes år regne med at udskiftning af op mod halvdelen af arbejdsstyrken.

- Derfor fatter jeg for eksempel heller ikke, at Vesthimmerlands Kommune undlader at stille krav om uddannelse i forbindelse med udbud af store anlægsarbejder som f. eks. det forestående rådhusbyggeri i Aars, erklærer han.

Selv tæller NCO Byg fem lærlinge blandt sine i alt 45 faste medarbejdere - og det er ifølge direktøren en nogenlunde passende procentdel.

Blandt NCO Bygs lærlinge er 19-årige Kasper Borup, Aars. Han startede så sent som 2. april på sin mureruddannelse.

- Og jeg har fået en rigtig god velkomst i firmaet og er glad for murerarbejdet, fortæller han.

20-årige Simon Holst Outzen, Aars, blev i marts færdig med sin mureruddannelse hos NCO Byg Aars.

- Det betyder meget for mig, at jeg fik en god læreplads – og at jeg kunne slippe for at gå mere i skole. Det var jeg nemlig godt træt af, understreger Simon Holst Outzen.

I forbindelse med 3F Midtfjords byggepladsbesøg i Haubro orienterede næstformand Alex Pedersen også om akkorder og andre spørgsmål af interesse for medlemmerne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden