3F: Misbrug af løntilskud

Tilskud til ansættelse af faglærte vil medføre konkurrenceforvridning i murerbranchen

Reidar Kogstad, formand for byggegruppen: - Løntilskud bør kun gives, hvor en vis oplæring er nødvendig, ikke til ansættelse af fuldt befarne murere.
Foto: Niels Meredin

Reidar Kogstad, formand for byggegruppen: - Løntilskud bør kun gives, hvor en vis oplæring er nødvendig, ikke til ansættelse af fuldt befarne murere. Foto: Niels Meredin

Ansættelse af fuldt arbejdsduelige ledige med løntilskud kan føre til konkurrenceforvridning virksomhederne imellem. Det mener man hos byggegruppen i 3F i Aalborg, som derfor opfordrer politikerne til at stramme reglerne for udbetaling af løntilskud i forbindelse med aktivering af ledige kraftigt op. Formålet med ordningen må - ifølge 3F - være, at løntilskud kun ydes i de tilfælde, hvor det vurderes, at det er nødvendigt med en vis indkøringsperiode i forbindelse med ansættelse af en ledig. Formand for byggegruppen, Reidar Kogstad, har netop oplevet en konkret sag med en murersvend, der fra Hjørring Jobcenter medbragte et tilsagn om et løntilskud på knap 60 kroner i timen, da han mødte op til en jobsamtale med et murerfirma i Bindslev. - Mesteren sagde selvfølgelig ja tak, det kan man dårligt klandre ham, men formålet med tilskudsordningen er jo ikke, at der skal ydes tilskud til ansættelse af fuldt arbejdsduelige personer. Da slet ikke inden for deres eget fag, siger Reidar Kogstad og tilføjer, at muligheden for tilskud hidtil har været forbeholdt ledige, hvor en vis oplæring og/eller tilvænning til arbejdspladsen var nødvendig. - Men overgangen til de kommunale jobcentre frygter jeg, at den tidligere tilbageholdenhed med udbetaling af tilskud forsvinder i nogle kommuner, siger gruppeformanden.