3F-receptionister i Vejle får trusler

Fagforeningen 3F beretter nu om telefonopkald med dødstrusler på grund af konflikt med Restaurant Vejlegården.

3F-receptionister i Vejle får trusler

En igangværende konflikt mellem fagforeningen 3F og Restaurant Vejlegården, der har opsagt deres overenskomst med 3F til fordel for Kristelig Fagbevægelse, Krifa, har ført til, at receptionister hos 3F i Vejle har modtaget trusler, når de tager telefonen.

Det skriver Politikens netavis, der har talt med kontorelev Jacob Mikkelsen. Han har modtaget op til flere telefonopkald med trusler, og specielt et opkald gjorde et stort indtryk.

- Han startede ud med at sige, at han gerne vil være anonym, og så råber han - jeg kan det ikke ordret - men at vi skulle dø, og at han håbede, at 3F ville brænde op. Det føles ikke rart. Det var ubehageligt, siger han til politiken.dk.

Tirsdag modtog han således fem opkald med dødstrusler.

Fagforeningens afdelingsformand, Martin Jensen, siger til netavisen, at det især har været slemt først på ugen.

- Vi er de første dage i den her uge blevet kimet ned af mennesker, som har svinet os til og kommet med verbale trusler om, at de vil gøre det ene og det andet. Der er også nogen, der har villet køre os ned, men også ting, der er værre end det, siger han.

Det præcise antal opkald, som 3F har modtaget, vides ikke. Men Jacob Mikkelsen gætter på, at der er tale om omkring 30 opkald i dagene mandag til onsdag.

Ingen af opkaldene er ifølge Martin Jensen indberettet til politiet.

På grund af episoderne har 3F besluttet at optage alle indgående samtaler. Både for at afskrække folk fra at ringe ind med trusler og for at kunne fremlægge det som bevismateriale over for politiet, hvis det alligevel skulle ske.

Ind til videre har det virket efter hensigten, siger Jacob Mikkelsen til politiken.dk og hentyder til, at siden ikke har været opkald af samme slags hos 3F.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.