Danmark

3F undrer sig over Løkkes eksempel på høj kontanthjælp

3F undrer sig over Lars Løkke Rasmussens historie om en arbejdsløs mand fra Taastrup, der ikke ville arbejde

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

DANMARK:Da Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, onsdag skød partiets valgkamp i gang, skete det med en understregning af, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde.

Og som illustration på problemet nævnte Lars Løkke Rasmussen et eksempel fra en konkret rengøringsvirksomhed i Taastrup, som ikke kunne holde på en medarbejder, fordi det bedre kunne betale sig for vedkommende at være på kontanthjælp.

Men Løkkes eksempel vækker undren i den lokale afdeling af 3F, som hævder at kende til de overenskomster, der gælder i virksomheden. Det vender vi tilbage til.

Ville have mere i løn

Først Lars Løkke Rasmussens konkrete eksempel, der blev leveret på Christiansborg foran en talstærkt fremmødt presse:

- For et par måneder siden besøgte jeg en lille servicevirksomhed, Panorama, i Taastrup.

- Ejeren, Morten, fortalte, at han for nogen tid siden ansatte en kontanthjælpsmodtager, der gerne ville have et arbejde, hvor han kunne tjene sine egne penge og forsørge sin egen familie.

- I starten gik han til den. Han mødte ind til tiden. Men efter et par måneder kom manden til Morten, for han havde siddet derhjemme og regnet på, hvad han havde ud af at møde klokken 05 om morgenen og knokle hele dagen. Og han var ikke tilfreds med det regnestykke.

- Forskellen mellem at arbejde og være på kontanthjælp var for lille, og derfor ville han have mere i løn. 20 kroner i timen, ellers kunne han lige så godt vende tilbage til sit liv på overførselsindkomst.

- Morten blev frustreret. Hos ham får man overenskomstmæssig løn. Det løber rundt, men der er ingen plads til lønstigninger. Og enden på det hele blev, at manden sagde op, lød Lars Løkke Rasmussens eksempel.

8000 kroner mere end kontanthjælp

Og det vækker som nævnt undren hos 3F.

- Virksomheden betaler løn efter overenskomst, og den er 139 kroner, siger lokalformand i 3F i Taastrup Jan Richelsen til Ritzau.

- Det giver en månedsløn på omkring 22.200 kroner, hvilket er omkring 8000 kroner mere end kontanthjælp. Derfor undrer det mig, hvis det skulle have fået nogen til at fravælge arbejdet, siger han.

3F understreger, at man ikke har kendskab til den konkrete opsigelse.

Ritzau har flere gange i løbet af onsdag eftermiddag og aften - uden held - forsøgt at få virksomhedens ejer, to andre medarbejdere i virksomheden samt den pågældende medarbejder til at give sin udlægning af historien.

Støjberg fnyser

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, fnyser dog af anklagerne fra 3F.

- Jeg har overhovedet ingen grund til at betvivle arbejdstagers eller arbejdsgivers forklaring. Men det er jo ikke første gang, at 3F bruger rigtig mange kræfter på at så tvivl om en sag, som Venstre har lanceret. Det er vel nærmere reglen end undtagelsen, siger hun til Jyllands-Posten.

Hun kalder 3F’s påstand for ”temmelig langt ude”, men erkender, at Venstre ikke har talt med arbejdstageren om historien.

Trods den store forskel mellem kontanthjælp og den overenskomstmæssige løn, som ifølge 3F gælder for virksomheden, så kan vedkommende have haft andre ydelser oven i sin kontanthjælp.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.