3F-veteran takker af

Erich Borup rundede desuden torsdag de 65 år

Erich Borup på sin arbejdsplads i Aars sammen med formanden for 3F Midtfjord, Lene Haugbølle, Aars. Foto: Martin Glerup

Erich Borup på sin arbejdsplads i Aars sammen med formanden for 3F Midtfjord, Lene Haugbølle, Aars. Foto: Martin Glerup

AARS:Det er ikke for meget sagt, at få ved mere om tømrerfagets akkord- og overenskomstforhold end faglig medarbejder hos 3F Midtfjord, Erich Borup, Sebbersund ved Nibe.

Torsdag 14. maj runder han de 65, og 26. juni markeres hans overgang til pensionisttilværelsen og 35-års jubilæum som fagforeningsansat ved en reception på Kimbrerkroen i Aars.

Med udgangen af juni går den erfarne faglige medarbejder på pension fra 3F Midtfjord.

Efter realeksamen fra Nibe skole blev Erich Borup udlært tømrer i 1971. I perioden 1972-80 arbejdede han som tømrersvend, sideløbende med at han i fritiden gik på opmålerkurser i tømrer- og snedkerprislisten.

26. juni 1980 blev den 30-årige Erich Borup ansat som landets yngste opmåler og faglige konsulent i Snedker- og Tømrerforbundets Aalborg-afdeling.

Ved sammenslutningen mellem Snedker-og Tømrerforbundet og Træindustriarbejderforbundet til Træ-Industri-Byg (TIB) i 1997 blev Erich Borup valgt til formand for bygningsgruppen og senere igen ansat som opmåler og faglig konsulent, og i forbindelse med fusionen mellem TIB og 3F blev han pr. 1. januar 2011 faglig sekretær på bygningsområdet hos 3F Midtfjord i Aars.

- Jeg var ikke glad for at flytte arbejdssted fra Aalborg til Aars, men jeg må sige, at flytningen såvel arbejdsmæssigt som i forhold til gode kolleger har overrasket mig positivt og medvirket til, at jeg er fortsat til pensionsalderen, fortæller Erich Borup.

Erich Borup får ikke tid til at kede sig, når han går på pension, selv om han ikke mangler meget i at have gennemrestaureret sit hus i Sebbersund. Han er passioneret jæger og fritidsfisker og formand for Nibe og Omegns Fritidsfiskerforening, det lokale bådelaug samt Sebbersund Vandværk.

- Jeg nyder at sejle ud i min jolle for at røgte ruser i Halkær Bredning, selv om det – i modsætning til først i 1970erne – ikke er muligt at fange 45 pund ål på et par døgn, fastslår Erich Borup.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.