4-årig pige i livsfare efter grillulykke

Far hældte bioætanol på en varm grill i Brønderslev. To børn blev voldsomt forbrændt

Foto: Esben Heine

Foto: Esben Heine

BRØNDERSLEV:En 4-årig pige er fortsat i livsfare, efter hun fik voldsomme forbrændinger i forbindelse med optænding af en grill lørdag eftermiddag.

Ulykken skete ved 15-tiden ved et grillarrangement i en have i Bredgade i Brønderslev.

Den 4-årige pige er forbrændt på ca. 40 procent af kroppen og ligger i respirator på Rigshospitalets brandsårsafdeling i København. Det oplyser vagtchef Poul Badsberg fra Nordjyllands Politi lørdag aften.

Søndag morgen var situationen for den 4-årige uforandret, oplyse Nordjyllands Politi.

Storebror uden for livsfare

Hendes 6-årige storebror, som også blev forbrændt ved ulykken, er til gengæld uden for livsfare. Han blev forbrændt på omkring fem procent af kroppen.

Den tragiske ulykke skete, fordi børnenes far hældte bioætanol på den varme grill, fordi han åbenbart ikke kunne få gang i grillen. Det resulterede i, at de to børn blev alvorligt forbrændt.

De forbrændte børn blev straks kørt i ambulance med politieskorte til Aalborg Universitetshospital, og de blev kort efter overført med helikopter til Rigshospitalets brandsårsafdeling i København.

Masser af koldt vand

Lørdag eftermiddag og aften blev de to børn oversprøjtet med koldt vand i flere timer, oplyste overlæge Bjarne Alsbjørn fra Rigshospitalets Klinik for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling til tv2.dk lørdag aften.

Også under de næste 10 dages indlæggelse på brandsårsafdelingen indgår der masser af vand i behandlingen, indtil sårene begynder at danne skorpe.

Først efter et par uger kan lægerne operere de værste skader fra brandsårene væk, fortæller overlægen til tv2.dk.

Forsiden