4. klasse fra Hobro vinder historiedyst

DM-finalen blev afviklet på Frederiksborg Slot

Bente Lembo
Vinderholder fra Bymarkskolen Hobro. Privafoto
Folkeskole 12. oktober 2018 08:50 - Opdateret 12. oktober 2018 14:37

HOBRO: 4. a fra Bymarkskolen i Hobro har vundet et danmarksmesterskab i historie, som torsdag blev afviklet på Frederiksborg Slot.

Mette Olsen, mor til Magne fra 4. a, overbringer NORDJYSKE den glade nyhed:

- Jeg er superstolt af dem alle sammen! siger hun.

I præmie fik klassen en tur til København inklusive en gastronomisk oplevelse - og en stor pokal, som nu kan pryde hjemme på Bymarkskolen.

Som optakt til danmarksmesterskaberne har 4. a arbejdet intenst med at sætte sig ind i historien og præsentere den på en ny og kreativ måde.

I år var temaet inspireret af kronprins Frederiks 50 års fødselsdag.

4. a's historielærer Jonas Vestergaard fortæller, at det var en flok trætte, men stolte og glade elever fra 4. a, som fredag blev sendt ud på skolernes motionsløb efter en begivenhedsrig torsdag på Frederiksborg Slot.

- De har fået en masse historisk viden, som man ikke kan tage fra dem. Og de har lært, at hvis man aftaler at fordybe sig i noget, så kan man opnå succes og stolthed, siger Jonas Vestergaard.

Emnet for dysten var Christian den 4.s' år som kronprins og hans udnævnelse til konge i 1596. 4. a kvalificerede sig til finalen ved blandt andet at lave en film i computerspillet Minecraft om kroningsceremonien.

- Det fik vi stor ros for. Dommerne kunne godt lide, at vi havde taget udgangspunkt i et spil, som børnene bruger meget af deres fritid på, og som er kreativt, siger Jonas Vestergaard.

På Fredensborg Slot foregik historiedysten ved, at klasserne var på et løb, hvor seks skolefag var i spil. 4. a fra Bymarkskolen fik flest point af alle deltagende 3.-4. klasser. Også dysten på ren paratviden vandt de historiestærke elever fra Hobro.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...