4. maj blev markeret i med kransenedlæggelse

Næsten fuldt hus til mindeaften for Danmarks befrielse og 11 faldne soldater

Kransenedlæggelse ved de 11 gravsten efter gudstjenesten i Aarestrup Kirke om aftenen 4. maj. Privatfoto: Helle Ljungberg
Årestrup 7. maj 2018 08:21

AARESTRUP: Traditionen tro var der fredag aften befrielsesgudstjeneste i Aarestrup Kirke 4. maj med en næsten fyldt kirke.

De lokale spejdere plejer at bære fanen med Dannebrog ind i kirken til gudstjenesten, men de var forhindret i år. I stedet bar sognepræst sognepræst Kristoffer Garne den selv ind i kirken og placerede den ved døbefonten under sin prædiken.

Sognepræst Kristoffer Garne på prædikestolen til befrielsesgudstjenesten.

Han bar den også ud af kirken til den efterfølgende kransenedlæggelse på kirkegården ved de 11 gravsten for de unge udenlandske mænd, der blev begravet på kirkegården, efter deres bombefly blev skudt ned af tyskerne over Nørlund Skov under 2. verdenskrig.

Gravstenene for de 11 nedstyrtede udenlandske soldater på kirkegården i Aarestrup, der var ombord i det bombefly, tyskerne skød ned over Nørlund Skov.

Denne opgave var i år blevet overladt til Svend Schultz-Hansen, som er tidligere sognepræst i Aarestrup/Haverslev.

4. maj-aftenen i Aarestrup sluttede med kaffebord og fællessang i forsamlingshuset, hvor folk også kunne foreslå relevante sange fra højskolesangbogen.

Tidligere sognepræst i Aarestrup/Haverslev Svend Schultz-Hansen stod for kransenedlæggelsen på kirkegården.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...