4 overraskende råd mod brystkræft

Fire måder at reducere risikoen for brystkræft, som de færreste har tænkt over

Foto: Colourbox <i>colourbox.com</i>

Foto: Colourbox colourbox.com

SUNDHED:Risikoen for brystkræft har mange årsager og påvirkes i mange tilfælde af vores livsstil. Så selv om der er et stort element af arvelighed bag kræftrisikoen, kan du stadig reducere risikoen.

Her er fire måder at reducere risikoen for brystkræft, som de færreste lige havde tænkt over.

Drop aften snacks

En undersøgelse 1.066 kvinder lavet af University of California, San Diego School of Medicine, tyder på, at jo længere man undlader at spise før morgenmaden, des mindre bliver risikoen for brystkræft.

”Dette er en simpel kostomlægning, som vi tror, de fleste kvinder kan forstå og acceptere. Det kan have en stor indvirkning på folkesundheden uden at kræve komplicerede optællinger af kalorier eller næringsstoffer.”

Metoden handler dybest set om at få kvinder til at spise mindre fordi overvægt er en af de mest tydelige risikofaktorer for brystkræft.

Kvinder, der fastede i længere perioder om natten havde signifikant bedre kontrol over blodsukkeret og dermed bedre kontrol med deres spisetrang . Dataene viste, at for hver tre timers faste om natten, sænkedes blodsukkeret med fire procent uanset hvor meget kvinderne spiste.

Mere D-vitamin

Vi får D-vitamin fra sollyset og eller i mindre omfang fra maden og patienter med høje niveauer af D-vitamin i blodet har mere end dobbelt så stor chance for at overleve en brystkræft i forhold til kvinder med lavt niveau af D-vitamin.

Forskere fra University of California, San Diego analyserede fem tidligere studier af brystkræftpatienter, som sammenlagt havde data fra 4.443 personer. Kvinder, der havde en større chance for at overleve brystkræften, havde et gennemsnit på 30 nanogram af D-vitamin pr milliliter, mens kvinder, der havde et gennemsnit på 17 nanogram pr. milliliter, viste sig at have en ringere overlevelseschance.

10 vigtige grunde til at spise D-vitamin

Solen er den bedste kilde til D-vitamin, men også madvarer som fisk, æggeblommer og lever har et højt indhold.

Spis kylling

Kylling og andet fjerkræ mindsker risikoen for brystkræft markant hos kvinder i overgangsalderen.

Det viser en gennemgang fra Harvard School of Public Health af helbredet for omkring 88.000 kvinder, der blev fulgt i 23 år fra 1991.

10 overraskende madråd, der slanker dig

Ved at erstatte en daglig portion rødt kød fra køer, svin eller lam med en portion fjerkræ reducerede kvinder generelt risikoen for brystkræft med 17 procent, men efter overgangsalderen blev risikoen for brystkræft reduceret med hele 24 procent.

Nattemørke

Sover du med et svagt lys fra computeren eller et tændt TV om natten risikerer du at behandling for brystkræft ikke virker.

Det er det overraskende resultat af en undersøgelse fra Tulane University, der har undersøgt effekten af tamoxifen, der er et almindeligt middel mod brystkræft.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.