Hanstholm

40 år med fiskemel og fiskeolie

Fabrikken i Hanstholm er nu den ene af tre i Danmark.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Produktionen på Hanstholm Fiskemelsfabrik foregår i dag kun på den moderniserede og udbyggede østlige fabrik, som bliver vist frem på fredag.

Hanstholm Fiskemelsfabriks historie er også Hanstholms historie gennem 40 år. Op og nedgangene i fiskeriet har her kunnet aflæses øjeblikkeligt, og der har været mange bølger undervejs. Men fabrikken ved Roshage molen har gennem alle årene overlevet alle fiskestop, elendige sæsoner og verdensmarkedets usikre konjunkturer og ikke mindst en stribe konkurrenter, som næsten alle nu er væk. I år kan fabrikken fejre jubilæum. Fabrikken er nu den ene af landets tre sidste fiskemelsfabrikker, og situationen ser bedre ud end nogensinde, og det vil direktør Peter Jensen og fabrikkens over 30 ansatte gerne vise frem på fredag, når der i anledning af 40 års jubilæet indbydes til ”åben fabrik”. - Vi vil gerne vise at Hanstholm Fiskemelsfabrik lever i bedste velgående, og at vi efter store investeringer og konstant fremgang de seneste fem år er bedre rustet til fremtiden end nogensinde. Vi har en god økonomi, en moderniseret fabrik -blandt andet med investeringer i energibesparelser - og en helt ny stor lagerhal. Vi vil gerne give folk en mulighed for at se fabrikken indefra og opleve hvordan en lille fisk kan blive til olie og mel, som efterspørges over hele verden. Hanstholm Fiskemelsfabrik kan netop nu se tilbage på en 2009-tobis sæson, som blev en af de bedste. - Vi har med udgangen af juli modtaget 117.000 tons fisk, og det er en fremgang på 4000 tons i forhold til samme periode sidste år. Vi har fået flere nye leverandører, og vi har gennem de senere år vundet markedsandele, siger en tilfreds direktør Peter Jensen. Fabrikken repræsenterer i dag omkring 20% af den danske produktion, hvilket er en fordobling i forhold til tidligere. Læs hele artiklen i Thisted Dagblad torsdag