Vodskov

40 år med løb i Hammer Bakker

Trods stolte traditioner kæmper Limfjordsløbet i jubilæumsåret med tilbagegang

20
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

1982 - Bent Just fører feltet an ledsaget af en motorcykelbetjent. Foto: Per Kolind

VODSKOV:Søndag løbes Limfjordsløbet for 40. gang, og selv om det er en festdag i Hammer Bakker, må arrangørerne fra Aalborg Øst Road Runners Club se tilbage på en årrække med nedgang i deltagertallet.

I fjor droppede deltagertallet helt ned på 1200. Da, det gik bedst, var der langt over 3000 alene på den lange 14 kilometer rute.

Forklaringerne er mange, men formentlig spiller det kraftigt ind, at nordjyderne er optaget af andre gøremål, og til forskel fra for 40 år siden er der i dag mange andre motionsløb. I denne tid er der blandt andet lokale løb i Nibe, Storvorde, Aabybro, og nogen har sikkert ømme ben efter Copenhagen Marathon søndag.

I den konkurrence har Limfjordsløbet ikke formået at skabe sig en position som en begivenhed, hvor man bare må være med.

Men der er noget at bygge på, for Limfjordsløbet er stadig Nordjyllands mest prestigefyldte løb med en lang historie, og det er også godt arrangeret.

Det var i hvert fald konklusionen fra Motion Danmark (et organ under Dansk Atletik Forbund), da en observatør sidste år overværede løbet.

I den afsluttede rapport foreslog observatøren, at arrangørerne finder løbets dna og bliver bedre til at markedsføre løbet på de sociale medier.

- På det punkt er vi kun blevet en lille smule bedre, og det hænger sammen med, at vores webmaster er frivillig. Hvis vi skal være til stede på de sociale medier, kræver det professionalisering, så vi laver opdateringer og har noget nyt hver dag. Som jeg vurderer det, kræver det, at vi frikøber folk til opgaven, siger løbsleder Esben Elbæk.

Han sporer dog alligevel en fremgang i forhåndstilmeldingen i år, og et storhold på 120 deltagere fra Jysk Pension luner også godt.

Starten går kl. 11 fra stævnepladsen ved Vodskov-Hallen, og der er mulighed for at løbe 14, 10 eller 5 km.

Desuden er der også et løb kun for børn i alderen 0-8 år på 1,1 km rundt i villakvarteret ved Vodskov-Hallen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst