Vold

40-årig fængslet for at slå mand i ansigtet med en økse

En mand er uden for livsfare, efter at han onsdag formiddag blev overfaldet med en mindre økse.

KØBENHAVN:En 40-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger, efter at han onsdag blev anholdt og sigtet for drabsforsøg på Østerbro i København.

Det kom frem torsdag eftermiddag under et grundlovsforhør i Dommervagten i København.

Den formodede gerningsmand er sigtet for at have forsøgt at dræbe en anden mand med en mindre økse formiddagen forinden.

Den forurettede blev slået i ansigtet to gange med en økse, i ryggen og på skulderen.

Ligeledes blev han sparket og slået i ansigtet og på kroppen.

Han blev efter overfaldet bragt til Rigshospitalets Traumecenter til behandling.

Her kunne det ikke fastslås, hvorvidt manden havde været i livsfare. På grund af øksehug i panden er det dog en mulighed, lød det i Dommervagten. Manden blev dog allerede onsdag meldt uden for livsfare.

Anholdte erkendte de faktiske omstændigheder, men ville kun erkende sig skyldig i at have begået grov vold. Han ønskede ikke at sige mere i retten.

Episoden fandt sted i Kollektivhuset på Hans Knudsens Plads på Østerbro i København.

Den forurettede arbejder i ejendomskontoret i Kollektivhuset. Her var der opstået tumult, men der er uklart, hvordan det begyndte.

Urolighederne fandt både sted i opgangen i Kollektivhuset og ude på gaden foran bygningen. Blandt andet blev det i Dommervagten beskrevet, at de to mænd var i håndgemæng på en bagtrappe.

Det var en forbipasserende, der i første omgang slog alarm til politiet og fik tilkaldt en ambulance. Den anholdte ringede også selv 1-1-2 fra sin lejlighed efter overfaldet.

Da politiet gennemsøgte den sigtedes lejlighed, blev der fundet flere knive, en machete, en stjerneskruetrækker indsmurt i blod og slagvåben. Heriblandt en klaphammer med en sok viklet om hovedet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst