40-årig frikendt for trafikdrab

Det var en tragisk ulykke, da en 25-årig cyklist blev trafikdræbt på Aarsvej

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:Det var en tragisk ulykke, da en 25-årig kvindelig cyklist blev trafikdræbt på Aarsvej i juli sidste år. Men ingen har skyld i ulykken, slog Retten i Aalborg fredag fast, da en 40-årig mand blev frikendt for trafikdrabet.

Den 40-årige mand fra Nibe var tiltalt for uagtsomt manddrab ved at have tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, da han 24. juli sidste år påkørte den 25-årige cyklist, der kørte i samme retning på Aarsvej ved Løgstør lige efter Aggersundbroen.

Overså cyklist

Under fredagens retssag nægtede den 40-årige sig skyldig og forklarede i retten, at han lige var kørt over Aggersundbroen og kørte bagved en lastbil, da det pludselig sagde bang på toppen af en bakke.

Den tiltalte forklarede, at han ikke kørte for stærkt, kørte bag en lastbil og holdt øje med trafikken, men at han slet ikke så cyklisten, før han påkørte hende.

Den forklaring blev understøttet af et vidne, der havde kørt lige bagved den tiltalte. Vidnet forklarede, at trafikken gled stille og roligt, og at han heller ikke havde set cyklisten.

Pludselig så han noget, som han i første omgang troede var en mannequin-dukke, der blev tabt fra den tiltaltes varevogn, men som viste sig at være cyklisten, der blev ramt.

Retten: Almindelig kørsel

Anklagemyndigheden argumenterede dog for, at den 40-årige skulle dømmes for uagtsomt manddrab, fordi han burde have set cyklisten, da han kørte ad en lige vej med godt udsyn.

Omvendt argumenterede den 40-åriges forsvarer for, at det ikke var bevist, at hans klient havde tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, idet han ikke havde kørt for stærkt, at han ikke var påvirket eller havde slingret, men blot fulgte trafikken.

Forsvareren understregede også, at vidnet heller ikke havde set cyklisten og argumenterede for, at tvivlen om, hvordan ulykken kunne ske, skulle komme den 40-årige til gode.

Og det valgte retten at følge med begrundelsen, at det ikke var bevist, at den tiltalte havde foretaget sig noget ud over almindelig kørsel.

Den 40-årige blev dog dømt for at overtræde færdselsloven og fik en bøde på 1000 kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.