40 kilometer til nærmeste kontor

I Aalborg Kommune må borgere køre langt for at få deres nye kørekort eller pas

Borgerne i yderdistrikterne i den nye Aalborg Kommune får langt til det nærmeste kontor, der udsteder pas og kørekort. Kontoret ligger i Aalborg, og mange borgere fra Hals og Nibe Kommuner skal køre mere end 25 kilometer.

Borgerne i yderdistrikterne i den nye Aalborg Kommune får langt til det nærmeste kontor, der udsteder pas og kørekort. Kontoret ligger i Aalborg, og mange borgere fra Hals og Nibe Kommuner skal køre mere end 25 kilometer.

Aalborg Kommune har i modsætning til de fleste andre kommuner valgt kun at udstede pas og kørekort ét sted, nemlig i Aalborg. Det betyder, at nogle borgere skal køre over 40 kilometer, hvis de skal have et nyt pas eller kørekort. Borgerne i Farstrup får omkring 35 kilometer til kontoret. - Det, synes jeg ikke, er god service. Aalborg Kommune er jo blevet kæmpestor. Der er rigtig lagt til Aalborg fra yderområderne. Jeg synes ikke, det er helt fair, siger Benjamin Andersen, som troede, at han bare skulle køre til Løgstør. Lene Nielsen er heller ikke helt tilfreds. - Det er selvfølgelig langt at køre, men sådan er det jo bare. Man kan vel ikke gøre så meget ved det. Aalborgs borgmester Henning G. Jensen (S) påpeger, at kommunen har været nødt til at prioritere i forbindelse med udarbejdelsen af budgettet. - Vi har valgt at bruge færrest muligt penge på administration. Vi har besparelser på over 45 mio. kr. på administrationen. Hvis vi ikke havde gjort det, skulle vi til at spare på børnehaver, ældre eller skoler. Det har vi ikke lyst til. Jeg synes, den her service er god nok. Det afgørende er, at man kan få sit pas og sit kørekort, siger borgmester Henning G. Jensen (S). Han vil ikke forholde sig til, om servicen i de andre kommuner er bedre end i Aalborg. - Vi har vores prioriteringer i vores kommune og gør tingene, som vi synes er bedst, siger Henning G. Jensen, der tilføjer, at mange borgere fra de nuværende Nibe, Sejlflod og Hals kommuner arbejder i Aalborg og har ærinder i Aalborg i forvejen. Ifølge Hanne Dahl, der fra januar bliver borgerservicechef i Aalborg Kommune, er medarbejderne under oplæring for at lære at lave pas og kørekort. Det er en væsentlig grund til, at der kun bliver ét kontor, hvor borgerne kan få løst den opgave, for det er en fordel at samle ekspertisen. - Vi skal være på sikker grund og have noget erfaring, inden vi begynder at løse den opgave forskellige steder, siger Hanne Dahl, der ikke vil udelukke, at borgerne på sigt kan få udstedt kørekort flere steder i kommunen. aalborg@nordjyske.dk