40 liter hjemmebryg med god smag

FJERRITSLEV:Det var i hård konkurence med fodbold på skærmen, at Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum slog tappen af øllet og smagte på årets bryg. Kun 15 mødte op, og de smagte med velbehag på det mørke luksusøl, der var smagsat noget anderledes end sidste år. - Jeg havde i år lavet en særlig blanding med tilsætning af bl.a. porse, gul snerre, tormentilrod og perikon foruden det vanlige malt, humle, gær og vand, fortæller håndbrygger Thøger Dige. Han har efterhånden har knap 12 års erfaring med ølbrygning. Brygningen blev sat i gang 8. juli. Det er tidligere end forrige år, men tidspunktet var valgt for at give turisterne mulighed for at følge processen. Der er bygget 40 liter øl i år, og ikke alt blev sat til livs ved smagningen. Resten skal bruges i forbindelse med bestyrelsesmøderne i museumsforeningen.