Udland

40 reddet ud fra kollapset fabrik i Bangladesh

40 overlevende var samlet i et enkelt rum i den sammenstyrtede fabriksbygning i Bangladesh.

40 reddet ud fra kollapset fabrik i Bangladesh

Redningsmandskab fandt torsdag 40 mennesker i live i et rum i den fabriksbygning i Bangladesh, der styrtede sammen onsdag. Der lød høje jubelråb fra folkemængden ved katastrofestedet, da hæren gav meddelelsen.

- Vi har fundet 40 mennesker i live i et rum, siger en talsmand for hæren på stedet for den værste erhvervsulykke i Bangladesh nogensinde.

- De er ved at blive reddet ud, siger han.

Over 230 mennesker er blevet bekræftet dræbt ved ulykken, men mange ligger stadig begravet under cementstykker og bøjet stål efter sammenstyrtningen, der skete onsdag på Rana Plaza i byen Savar.

De fleste af de omkomne er kvinder, der var på arbejde på en af de fem tekstilfabrikker i den otte etager høje bygning. Kun stueetagen er intakt efter sammenstyrtningen af betonbygningen.

- Dødstallet kan stige yderligere, da mange stadig er fanget under murbrokkerne, siger politichef i Dhaka, Habibur Rahman, til nyhedsbureauet Reuters.

Vicepolitichef i Dhaka-distriktet, A. B. M Masud Hossain, siger, at flere tusinde mennesker er strømmet til ulykkesstedet med fotografier af deres savnede slægtninge.

Overlevende siger, at der begyndte at opstå sprækker i bygningen tirsdag, hvilket udløste en evakuering. Men derefter blev alle beordret tilbage til produktionen.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.