40 Uberchauffører kan vente at skulle i retten efter dom

Seks Uberchauffører er blevet idømt bøder for overtrædelse at taxiloven. Flere sager er nu på vej.

Københavns Byret 1 Foto: Free/Per Johansen

Københavns Byret 1 Foto: Free/Per Johansen

Uberchauffører, der det seneste halvandet år er blevet standset af politiet, kan nu vente at skulle i retten.

Efter at seks Uberchauffører fredag er blevet dømt i Københavns Byret, er flere sager på vej, meddeler anklager Elisabeth Boserup.

- Der vil blive rejst tiltale i de sager, vi har om Uberkørsel, som har afventet dommen. Og politiet vil i øvrigt fortsat rejse sigtelser, siger hun.

Københavns Politi havde tidligere på ugen, med de seks nu dømte, i alt sigtet 46 uberchauffører for overtrædelse af taxiloven. De kan nu vente at blive tiltalt.

Det er første gang, en domstol har taget stilling i striden mellem Uber og taxibranchen. Spørgsmålet har været, om Uber driver samkørsel eller taxikørsel.

Taxibrancen hævder, at Uber ikke overholder retningslinjerne for fair konkurrence, fordi Uber-chaufførerne ikke er underlagt samme regulering såsom forsikring, registrering til erhvervskørsel og andre lovpligtige udgifter.

Uber påstår derimod, at det slet ikke er taxikørsel. Der er tale om en samkørselsordning, hvor private bilejere stiller sig til rådighed og kan hyres til en tur, hvor chauffør og passagerer efterfølgende deler omkostningerne.

Københavns Byret har fredag fundet, at Uberture er for dyre til, at der kan være tale om samkørsel. Derfor er seks chauffører blevet idømt bøder for at overtræde taxiloven.

De seks sager mod Uberchaufførerne er blevet kørt som prøvesager. Men selv hvis de bliver anket, vil der bliver rejst tiltale mod de resterende Uberchaufførerer, siger Elisabeth Boserup.

- Uanset om de seks sager bliver anket, fortsætter vi nu med at rejse tiltale for overtrædelse af taxilovgivningen for dem, der kører Uberkørsel, siger hun.

Selve Uber som selskab blev meldt til politiet, kun to timer efter appen blev tilgængelig i Danmark. Den sag venter på, at en sag ved EU-Domstolen bliver afgjort.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.