EMNER

400 ventes til årets parkløb

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Her går starten til Parkløbet 2013 - lørdag 14. juni er der igen parkløb med start og mål ved idrætshøjskolen.

BRØNDERSLEV:Parkløbet i Brønderslev afvikles lørdag 14. juni, og arrangørerne forventer i år over 400 deltagere til løbet.

Det er tredje år, Brønderslev Løbeklub står i spidsen for Parkløbet, og klubben glæder sig over stor opbakning de første to år.

Første år deltog 281 løbere, og for et år siden havde 359 snøret løbeskoene. Og i år håber arrangørerne, at over 400 deltager møder op til start.

- Vi er afhængige af vejret - vi har begge år været velsignet med godt vejr, og sidste år var der perfekt løbevejr, siger formand for Brønderslev Løbeklub Kirsten Melchiorsen og tilføjer, at regn er løbets fjende nummer et.

- De professionelle løbere er ligeglade. Men vi har en del deltagere, som bruger løbet til at prøve sig selv af med tid - flere af dem deltager måske kun i det ene løb om året, siger Kirsten Melchiorsen.

- For andre handler det også om at prøve at løbe sammen med andre - der er nemlig stor forskel på at løbe selv og løbe sammen med andre.

Parkløbet har til dagen lejet et professionelt tidtageranlæg.

Kirsten Melchiorsen understreger, at det selvfølgelig også er tilladt at gå turene, og mange af deltagerne nyder at løbe eller gå turen sammen med familien, kollegaerne eller med gode venner.

Brønderslev Kommune støtter løbet aktiv, idet kommunen tilbyder de ansatte deltagelse i løbet.

Start og mål-område er ved Nordjyllands Idrætshøjskole, og løberne kommer på begge ruter gennem rododendronparken - heraf navnet Parkløbet.

Løbet byder på en ti-kilometer rute, der runder området ved psykiatrisk sygehus.

- Og flere har givet udtryk for, at det er en krævende rute, siger Kirsten Melchiorsen.

Deltagerne på fem kilometer-ruten løber eller går i området ved Vestskoven.

Prisen for at deltage er 75 kroner for voksne, mens børn under 15 år kan løbe med for 30 kroner i deltagergebyr. Forhåndstilmelding skal ske inden 7. juni på www.mintilmelding.dk - og ellers kan deltagerne melde sig til på dagen, hvor koster det 100 kroner for voksne og 50 kroner for børn.

Kirsten Melchiorsen glæder sig over et godt samarbejde med Nordjyllands Idrætshøjskole, der ud over praktisk hjælp og el-leverance også serverer vand og kage til løberne. Idrætshøjskolen har samme dag familiedag, og flere af gæsterne deltager i løbet sammen med skolens elever.

Brønderslev Løbeklub har eksisteret i otte år, og tæller i dag cirka 30 medlemmer, der træner to gange om ugen - og både medlemmer og deres familier hjælper med praktiske opgaver på løbsdagen.

Læs mere på www.løbeklub.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.