41-årig brasilianer skriver historie ved fodbold-VM

Formiga blev historiens ældste VM-spiller, da hun var med til at slå Jamaica med 3-0 ved VM.

Formiga (i gul trøje) spillede hele kampen, da Brasilien åbnede VM med en sejr.

Formiga (i gul trøje) spillede hele kampen, da Brasilien åbnede VM med en sejr.

GRENOBLE:Fodboldhistorikere får travlt med at opdatere deres opslagsværker, efter at den brasilianske fodboldspiller Formiga søndag var på banen i Brasiliens 3-0-sejr over Jamaica ved kvindernes VM i Frankrig.

I en alder af 41 år og 98 dage satte hun nemlig rekord som den ældste spiller, der nogensinde har optrådt ved VM i kvindefodbold. Samtidig blev hun den første spiller, der har været med i syv VM-slutrunder.

Formiga viste sig første gang på den internationale scene som 17-årig ved VM i Sverige i 1995, og hun har været med i samtlige VM-slutrunder siden.

Paris Saint-Germain-spilleren var på banen i alle 90 minutter i brasilianernes VM-premiere søndag, hvor hun fik en advarsel på vej mod den sikre 3-0-sejr.

Det var dog en anden veteran, der stjal billedet på banen i Grenoble. Den 34-årige angriber Cristiane lavede alle Brasiliens tre mål og har dermed foreløbig lagt sig øverst på VM-topscorerlisten.

Første scoring faldt efter et kvarter, hvor hun smukt pandede et indlæg fra venstre side i nettet.

Kort inde i anden halvleg gjorde hun det til 2-0, da hendes afslutning ved bageste stolpe lige akkurat sneg sig over målstregen, inden en Jamaica-forsvarer fik den bugseret væk.

14 minutter senere fuldendte hun sit hattrick direkte på frispark, da hun sendte bolden op i det ene målhjørne. Cristiane er nu oppe på hele 93 mål i landsholdsdragten.

Brasilien var i øvrigt uden angrebsstjernen Marta, der kæmper for at blive klar efter en lårskade. Holdet skal i aktion igen på torsdag, hvor Australien venter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.