42.000 udsat for trafikstøj

Beboerne i tre ud af fire boliger i Aalborg er udsat for trafikstøj i en mængde, som er på niveau med eller over den vejledende grænseværdi

Vesterbro er det mest støjbelastede område i Aalborg. Arkivfoto: Grete Dahl <i>Grete Dahl</i>

Vesterbro er det mest støjbelastede område i Aalborg. Arkivfoto: Grete Dahl Grete Dahl

AALBORG:Aalborgs politikere har nu fået sort på hvidt, hvad både de og byens borgere i forvejen havde stærkt på fornemmelsen; trafikken påfører byen store støjproblemer.

Ifølge en kortlægning af støjen, som ingeniører fra Cowi har lavet, er 42.000 boliger i dagtimerne belastet af støj i en grad, så det er tæt på eller over den vejledende grænseværdi, som Miljøstyrelsen har fastsat.

Om natten, hvor grænseværdien samtidig er lavere, drejer det sig om 35.500 ud af de 56.000 boliger i Nørresundby og Aalborg.

Teknik- og miljørådmand Mariann Nørgaard er ikke overrasket over resultatet af støjmålingerne: - Det er kendt, at Aalborg er en stærkt trafikbelastet by, siger rådmanden.

Hun beklager derfor, at den siddende regering har stillet planerne for en tredje Limfjordsforbindelse i bero.

- En tredje forbindelse ville især nedbringe mængden af trafik på Vesterbro, som er under stærkt pres af trafik, siger Mariann Nørgaard, der understreger, at der er sket en del foranstaltninger for at fjerne biltrafik fra bymidten.

Senest 18. juli om et år skal byrådet have vedtaget en handleplan for, hvad der videre skal ske.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.