Frederikshavn

42 år som Frederikshavns øjne

Farvel til NORDJYSKEs fotograf Jakob, der går på pension i dag.

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jakob her foreviget i forbindelse med udstillingen Øjebliksbilleder for 22 år siden. Nu en nydelig mand i sin bedste alder.

Det er svært at komme uden om det. Og selv om det lyder lidt højstemt, så er det ganske vist. En æra er slut i Frederikshavns avishistorie, når Jakob, som mr. pressefotograf Bent Jakobsen kendes bedst som, i dag for sidste gang i arbejds medfør har kastet kameraet over skulderen klar til at være Frederikshavns øjne på samme måde som han har været det år efter år siden 1966. Det var nemlig her hans karriere som pressefotograf begyndte - nærmere bestemt 1. september. Men fotografiet havde han taget bestik af og sikret sig viden og indsigt i mange år tidligere. Han kom i lære som portræt- og reklamefotograf i Århus 15. juli 1959. Det var såmænd kun to dage før hans 17 års fødselsdag. Ved den lejlighed blev navlestrengen til fødebyen Grenå solidt klippet over. For efter endt læretid, værnepligt i flyvevåbnets fotoeskadrille, og jobs i København og Århus, endte han som svend hos fotograf Poul Frigga i Frederikshavn. Det var norden for lands lov og ret og det skortede ikke på advarsler fra den unge mands far, der som mejerist havde været rundt i hele landet - men aldrig nordenfjords. - Men jeg blev for jeg må indrømme, at jeg kan li' Frederikshavn. Den er uprætentiøs - og har lidt af en cowboymentalitet, der går rigtig godt i spænd med mig, siger Jakob. Læs hele historien i dagbladet NORDJYSKE Stiftstidendes frederikshavnudgave fredag.