42-årig får otte års fængsel for bilbombe i Randers

En 42-årig mand skal otte år i fængsel for drabsforsøg på fætter og hans treårige datter med en bilbombe.

42-årig får otte års fængsel for bilbombe i Randers

Den 42-årig Kim Jelle er ved Retten i Randers tirsdag idømt otte års fængsel for drabsforsøg på sin fætter og hans dengang treårige datter med en bilbombe i Randers juleaften i 2011.

Kim Jelle erkender bomben, men nægter drabsforsøg, og han har derfor anket dommen på stedet, selvom et nævningeting er enige i både skyld og straf.

Ingen personer kom til skade, da bomben gik af, men bilen - hvor fætteren og den treårige datter befandt sig - blev totalskadet.

- Men det var absolut ikke meningen, at nogen skulle komme til skade, og der er jo heller ikke nogen personer i sagen, der er kommet til skade, sagde forsvarsadvokat Anders Rohde tidligere til Ritzau.

Formålet var ifølge Kim Jelle alene at chokere den voksne fætter.

Han er også kendt skyldig i at fremstille to rørbomber i sit hjem i juledagene, der ifølge dommen på grund af deres særdeles farlige karakter var egnet til at forvolde betydelig skade.

Selvom bomben var kraftig nok til at sprænge vinduerne ud på bilen og efterlade en stor bule, slap fætteren med sin datter fra eksplosionen uden skader.

Et muligt motiv for bomberne kan ifølge anklageren være hævn. Den 33-årige fætter er nemlig tidligere frikendt for et seksuelt overgreb mod Kim Jelles kone.

Hændelsen skete ifølge ekstrabladet.dk til en fest, hvor den 42-åriges kone var for beruset til at gøre modstand mod den 33-åriges tilnærmelser, og denne hændelse skulle have startet det dårlige forhold mellem de to fætre.

Retten i Randers dømte også den 42-årige til at betale erstatning og 10.000 kroner i godtgørelse til den 33-årige fætter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.