42-årig skyldig i drabsforsøg med bilbombe i Randers

En 42-årig mand forsøgte at dræbe sin fætter og hans treårige datter med en bilbombe, mener retten.

42-årig skyldig i drabsforsøg med bilbombe i Randers

En 42-årig mand er ved Retten i Randers tirsdag kendt skyldig i drabsforsøg på sin fætter og hans dengang treårige datter med en bilbombe i Randers juleaften i 2011.

Manden er også kendt skyldig i at fremstille to rørbomber i sit hjem i juledagene, der ifølge anklageskriftet på grund af deres særdeles farlige karakter var egnet til at forvolde betydelig skade.

Den 42-årige har tidligere erkendt i retten, at han lavede de to rørbomber, men han har hele tiden nægtet, at der var tale om drabsforsøg.

Ingen personer kom alvorligt til skade, da bomben gik af, men bilen - hvor fætteren og den treårige datter befandt sig - blev totalskadet.

- Men det var absolut ikke meningen, at nogen skulle komme til skade, og der er jo heller ikke nogen personer i sagen, der er kommet til skade, sagde forsvarsadvokat Anders Rohde tidligere til Ritzau.

Formålet var ifølge den 42-årige alene at chokere den voksne fætter.

Selvom bomben var kraftig nok til at sprænge vinduerne ud på bilen og efterlade en stor bule, slap fætteren med sin datter fra eksplosionen uden skader.

Et muligt motiv for bomberne kan ifølge anklageren være hævn. Den 33-årige fætter er nemlig tidligere frikendt for et seksuelt overgreb mod den 42-åriges kone.

Hændelsen skete ifølge ekstrabladet.dk til en fest, hvor den 42-åriges kone var for beruset til at gøre modstand mod den 33-åriges tilnærmelser, og denne hændelse skulle have startet det dårlige forhold mellem de to fætre.

Retten i Randers forventer at afsige dom over den 42-årige mand senere tirsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst