43-årig er fængslet for indsmugling af amfetamin

En 43-årig mand er varetægtsfængslet for at smugle store mængder amfetamin og ketamin til Danmark.

43-årig er fængslet for indsmugling af amfetamin

Retten på Frederiksberg har onsdag varetægtsfængslet en 43-årig mand i tre uger for at smugle store mængder amfetamin og ketamin til Danmark, oplyser vicepolitikommissær René Frederiksen fra Task Force Øst til Ritzau.

Manden blev anholdt tirsdag af politiets særlige bandeenhed, Task Force Øst, men han har ikke ønsket at tage stilling til sigtelsen.

Efter anholdelsen lavede politiet flere ransagninger, hvor de fandt 12 kilo amfetamin og tre kilo ketamin. Den 43-årige er sigtet for at have indsmuglet det fundne narkotika.

Anholdelsen er sket efter længere tids efterforskning og hænger sammen med anholdelserne af seks personer 22. april.

Tirsdagens fund underbygger politiets opfattelse af, at det er en professionel og velorganiseret gruppe, der har smuglet stofferne ind i landet. Politiet oplyser også, at sagen har relationer til rockermiljøet.

Grundlovsforhøret onsdag blev holdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning, og politiet kan derfor ikke give flere oplysninger i sagen.

En 39-årig mand fra Nordsjælland er også sigtet i sagen for at have købt fire kilo amfetamin af en af de øvrige anholdte. Den 39-årige blev anholdt 24. april, og han blev varetægtsfængslet ved Retten på Frederiksberg.

I hele sagen er der nu i alt beslaglagt 42,5 kilo narkotika. Der er tale om amfetamin, kokain og ketamin.

Ketamin bruges normalt til at bedøve heste og andre dyr, men stoffet er også kendt fra techno-fester, hvor deltagerne tager chancen med stoffet, som klassificeres som narko.

Myndighederne anser ketamin for at være et farligt stof, og når det gælder straffen for at smugle og sælge, vurderes det i samme kategori som kokain.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.