EMNER

45 kg havfrue i ren chokolade

Dansk blikfang under kulinarisk OL

AALBORG:Ikke et ord om brysternes vægt. Kolleger har ment, de burde være større. Men den lille havfrue i ægte hvidt belgisk chokolade vejer 45 kg. Alt i alt. På fredag er hun på vej til Erfurt i Tyskland sammen med sin skaber, bagerfaglærer Kristinn Kristinnson, fra Bageriafdelingen på Aalborg Tekniske Skole. Havfruen skal være blikfang på den danske stand under kulinarisk OL, arrangeret af det tyske kokkeforbund. Her vil 40-50 nationer kæmpe om guldet. Konkurrencens første dag bliver på mandag, hvor 6 af de i alt 10 på det danske hold, skal kokkere en tre retters menu til 110 personer. Imens går et andet hold i gang med desserter, som skal være klar til udstilling om onsdagen. Imens skal den lille havfrue signalere noget meget dansk. Kristinn Kristinnson har arbejdet på hende siden foråret med 200 g chokolade ad gangen. - Ikke uafbrudt, tilføjer han. Chokoladen kan holde sig et års tid, før den bliver harsk. Og havfruen skal bestemt med hjem igen. Kristinn Kristinnson har formet og modelleret. Ansigtet har han dog haft hjælp til af keramikeren Karin Visby. Eneste støtte i chokoladeskulpturen er en stålfod i bunden, som kan boltes fast til et træunderlag. Sidste finish bliver en gang spray med chokoladefedt, så havfruen rigtigt kan skinne. Der er imidlertid ikke alene Kristinn Kristinnson, der er i konkurrencehumør. I dag drager 19-årige Nina B. Nielsen, elev på skolen, til Slovenien, hvor hun skal deltage i en dessertkonkurrence, arrangeret af hotelskoler i Europa. Nina håber på en placering blandt de bedste og forestiller sig en fremtid som konditor.