EMNER

450 pårørendeinformeret om udsendelse

Trænregimentet i Nørre Uttrup holdt lørdag pårørendearrangement for 450 pårørende til nogle af de 250 soldater, der i februar bliver sendt til henholdsvis Kosovo, Irak og Afghanistan på mission.

Christian Thordal skal til Kosovo, og han efterlader blandt andre sin nye kæreste Anna Karin Myrdhen Hansen. Det er han ked af, men han glæder sig til de faglige udfordringer på missionen. 
FOTO: Lars Pauli

Christian Thordal skal til Kosovo, og han efterlader blandt andre sin nye kæreste Anna Karin Myrdhen Hansen. Det er han ked af, men han glæder sig til de faglige udfordringer på missionen. FOTO: Lars Pauli

I dag kommer der endnu 350 pårørende for at høre om, hvad deres kære bliver udsat for det kommende halve år, og hvad man skal tænke på hjemme i Danmark. Eksempelvis bliver der oprettet familienetværk. Kontaktofficer T.E. Hansen er en af dem, der skal sørge for, at soldaternes udsendelse kører som smurt på hjemmefronten. - Jeg plejer at sige, at soldaten ikke har nogen problemer, når han er ude. Han får serveret mad, vasket op og vasket tøj. Men hjemme i Danmark er der skrigende børn, rudekuverter og biler, der ikke kan starte, fortæller T.E. Hansen.