46-årig anholdt for bevidst at køre mand ned

En 23-årig mand er indlagt med flere knoglebrud, efter en gerningsmand kørte ham ned med vilje i Nordsjælland.

46-årig anholdt for bevidst at køre mand ned

En overhaling førte angiveligt til en bevidst påkørsel af en 23-årig lokal mand ved Jægerspris i Nordsjælland lørdag eftermiddag. Den 23-årige er nu indlagt med mange mindre knoglebrud, oplyser Nordsjællands Politi, der har anholdt en 46-årig mand.

- Han overhaler en usikkert og langsomt kørende firhjulstrækker, og det bliver chaufføren i firhjulstrækkeren angiveligt sur over, og han kører så efter ham, siger vagtchef Ole Hestbæk til Ritzau.

Episoden skete ved 16-tiden lørdag, hvorefter den 23-årige kører ind og parkerer på en lukket vej.

- Da han er ved at stige ud af bilen, bliver han forsætligt påkørt af firhjulstrækkeren. Den forurettedes bil bliver skubbet 10 meter, og den forurettede selv bliver ramt og trukket ind under firhjulstrækkeren, som kører hen over torsoen, fortæller vagtchefen.

- Den forurettede får mange mindre knoglebrud på torsoen, og han blev fløjet ind til Rigshospitalets Traumecenter. Han har dog ikke været i livsfare, siger Ole Hestbæk.

Den formodede gerningsmand, en 46-årig lokal mand, bliver anholdt lørdag på sin bopæl. Manden var ifølge politiet synligt påvirket af spiritus. Han er nu sigtet for grov vold, og en blodprøve skal fastslå, om der er også er tale om spirituskørsel.

- Hvis du bruger en hammer til at slå med, så bliver du sigtet for grov vold. Her har den 46-årig brugt sin bil som redskab, og derfor sigtes han for grov vold, fortæller vagtchefen.

Den 46-årige har været så påvirket, at politiet måtte vente til søndag formiddag for at afhøre ham.

Politiet vil kræve den 46-årige varetægtsfængslet i et grundlovsforhør søndag klokken 12.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.