Narkokriminalitet

48-årig tilstår rolle i kæmpe narkoring: Får fem års fængsel

Retten i Aarhus har fredag behandlet et tilståelsessag om 2,7 ton hash i Himmerland.

En 48-årig mand har erkendt at have opbevaret og videredistribueret 2,7 ton hash i et omspændende internationalt narkonetværk Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En 48-årig mand har erkendt at have opbevaret og videredistribueret 2,7 ton hash i et omspændende internationalt narkonetværk Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En 48-årig mand har erkendt at have været lagermand i en sag om 2,7 ton hash i et omspændende internationalt narkonetværk.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I retsmødet har manden tilstået. Samtidig har han givet oplysninger om medgerningsmænd. Det betyder, at Retten i Aarhus har besluttet, at han skal idømmes fem års fængsel, som ligger under retspraksis.

Politiet har i længere tid efterforsket en narkoring, der har sendt hollandske og spanske lastbiler med hash til Danmark.

Det var i den forbindelse, at manden, der hedder Torben Nørgaard Nielsen, i Arden i Himmerland i løbet af 2017 og starten af i år modtog flere lastbiler.

Lastbilerne var fulde af hash, og han hjalp med at læsse de ulovlige stoffer af i en lagerhal, inden de blev distribueret videre.

I alt fandt retten ham skyldig i at have hjulpet med at opbevare og videredistribuere i alt 2,7 ton hash. Det ville på gaden have en værdi af omkring 135 millioner kroner.

- Ved at optrevle netværket har vi forhindret mange ton hash i at ende på gaden. Med dommen i dag viser retten, hvor alvorligt narkosmugling bliver taget, siger anklager Morten Rasmussen i pressemeddelelsen.

Efter at manden blev anholdt, har han samarbejdet med politiet. Det lagde retten også vægt på i sin afgørelse.

- Helt generelt kan jeg sige, at hvis man hjælper politiet ved at give fuld tilståelse og fortælle om nogle andre, får man nedslag i sin straf, tilføjer Morten Rasmussen til Ritzau.

Nogle af de anholdte og dømte i den omfattende sag er hollandske og spanske chauffører, som kom kørende i de lastbiler med hash, som Torben Nørgaard Nielsen modtog.

De sager efterforskes og føres adskilt fra sagen, hvor der fredag er faldet dom.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst