48 års fængsel for narkofabrik

Fire mænd dømt for at ville producere narko i sommerhus i Nordjylland

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:Fire mænd blev mandag morgen hver idømt 12 års fængsel i retten i Aalborg for deres rolle i etableringen af en narkofabrik i Nordjylland.

De fire mænd var tiltalt for at have indsmuglet 9,45 kilo amfetaminolie til Danmark for at ville blande det med andre medikamenter og dermed fremstille 36 kilo amfetamin.

Det skulle finde sted i et lejet sommerhus i Egense, hvor politiet ved anholdelsen 6. oktober ud over medikamenterne også fandt arbejdsbaljer, presenning og en blandemaskine med blandehoved til produktionen i den mobile narkofabrik.

Nægtede sig skyldig

Under sin procedure kaldte specialanklager Kim Kristensen da også denne sag for meget usædvanligt set med danske øjne.

Selv om den 42-årige Jesper Ketil Røeboe Møller, der ifølge politiets oplysninger er tidligere præsident for en afdeling af Bandidos på Sjælland, ikke ville udtale sig i retten, så tilstod han skriftligt medvirken til produktion af ikke under 20 kilo amfetamin - dog ikke en mængde på 36 kilo, og han nægtede indsmuglingen.

Derimod har alle tre hollændere - den 37-årige Christianus Johannes Marianna Snoek kaldet Chris, den 39-årige Willem Bastiaans van Asten kaldet Bast og den 55-årige Jacobus Willebrordus Antonius van Poppel kaldet Jacques - hele tiden nægtet at kende noget som helst til smugling, narko endsige narkoproduktion.

Udvist for bestandigt

De var blot på en herretur til Danmark og mødte helt tilfældigt den tidligere bekendte Jesper Ketil Røeboe Møller på Hals Hotel.

Anklageren havde krævet 14 års fængsel til alle fire tiltalte i sagen, men retten valgte altså at straffe de fire mænd hver med 12 års fængsel.

Desuden udvises de tre hollændere fra Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

Alle fire har udbedt sig betænkningstid med hensyn til at anke sagen.