5,7 mio. kr. baner vejen for store lastvognstog

Plads til modulvogntog sikres på rute 11 til Thy, rute 55 Aalborg-Pandrup og rute 29 Fjerritslev-Hobro

Modulvogntog er op til 25,25 m lange og vejer op til 60 ton. Nu får Jammerbugt også et vejnet, de kan køre på. Foto: Peter Mørk <i>Peter Mørk</i>

Modulvogntog er op til 25,25 m lange og vejer op til 60 ton. Nu får Jammerbugt også et vejnet, de kan køre på. Foto: Peter Mørk Peter Mørk

JAMMERBUGT:Det bliver snart muligt for særligt store lastvognstog, de såkaldte modulvogntog, at bruge det meste af statsvejnettet i Jammerbugt Kommune.

Med det seneste transportforlig har Folketinget nemlig besluttet at bruge 5,7 mio. kr. på at opgradere rute 11 mellem Thisted og Aalborg, rute 55 mellem Pandrup og Aalborg og rute 29 mellem Fjerritslev og Hobro, så de op til 60 ton tunge og godt 25 meter lange lastvogntog kan passere uhindret.

Når de tre strækninger er klar til de store køretøjer, vil et stort hul i vejnettet til modulvogntog blive lukket. Det går på nuværende tidspunkt helt uden om Jammerbugt Kommune, til gene for mange virksomheder både i og uden for kommunen.

Pengene til at lette vejen for de store køretøjer skal især bruges til at ombygge rundkørsler, så de lange vogntog kan komme rundt i dem.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Hun blev sur over, at festen sluttede
Luk