50 år med briller

Optikers far trodsede advarslerne i 1965

Helle og John Blakey med et par briller, som menes at være omkring 200 år gamle. Foto: Jørgen Ingvardsen <i>Jørgen Ingvardsen</i>

Helle og John Blakey med et par briller, som menes at være omkring 200 år gamle. Foto: Jørgen Ingvardsen Jørgen Ingvardsen

DRONNINGLUND:- Der var flere, der advarede min far, da han i 1965 købte urmager Pedersens butik på Slotsgade i Dronninglund og lavede den om til en brillebutik. De mente ikke, at man kunne leve af at sælge briller, fortæller Helle Blakey med et smil, der sammen med ægtemanden fejrer 50 års jubilæum i Brillehuset.

Helle Blakeys far, Knud Nielsen, drev butikken frem til 1996, hvor datteren og svigersønnen tog over.

- Allerede da jeg var omkring ni år, var jeg fast besluttet på at blive optiker. Jeg kan huske min far sidde og file og skære glassene til. Det var et stort arbejde, men jeg syntes, det var spændende, mindes Helle Blakey.

Uddannet i England

- Sådan er det jo slet ikke mere. Nu foregår det med højteknologiske instrumenter, og vi får de færdige glas udefra, føjer John Blakey til.

Helle Blakey tog sin uddannelse i England, og her mødte hun John.

- I England foregår uddannelsen som optiker på universitetet, og det var helt bevidst, at jeg søgte til England. At jeg så også skulle finde en mand der, vidste jeg naturligvis ikke, siger hun og kigger på John.

- Efter uddannelsen arbejdede vi flere år i England, og jeg havde egentlig regnet med, at det skulle vi fortsætte med. Så fandt Helle imidlertid ud af, at hun ville overtage sin fars forretning i Dronninglund, og så var der jo ikke andet at gøre end at følge med. Det var hele pakken eller intet, siger John med et stort smil.

- Det har jeg nu aldrig fortrudt. Jeg har altid følt mig godt hjemme her i byen, selv om sproget voldte mig visse kvaler i starten. Især vendelbomålet, men det er ikke noget problem mere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.