Frederikshavn

50 år

Uffe Niel­sen

Uffe Niel­sen

¤ Uffe Nielsen, køkkenchef, Vennebjergvej ll0, Hun-delev, Løkken, fylder tirsdag 50 år. Uffe Nielsen har siden 1997 været køkkenchef i kantinen på Frederikshavn Handelsskole. Desuden driver han restauranten Den gamle Smedje ved Børglum Kloster. Uffe Nielsens måde at drive kantine på er efterspurgt i både ind- og udland, og mange har i bogstaveligste forstand sat pris på Uffe Nielsens gastronomiske initiativer, idet han har vundet en lang række kokkepriser. I 2001 modtog han som en af de første nordjyder den fornemme nationale hæderspris Cordon Bleu. To år senere blev han optaget som chewalier (medlem) i den verdensomspændende, gastronomiske forening Fédération Cuisinier Exclusive d¿Europe (FCEE). I 2005 fik Uffe Nielsen den fornemme kokkepris Cordon Rouge-prisen, som er den højeste anerkendelse, man som kok kan få i de nordiske lande. Senest har kantinen på Frederikshavn Handelsskole vundet førstepræmien for bedste salatbar i kampagnen Sundhed og Velvære 2005. Uffe Nielsen har gennem årene udskiftet kantinens udvalg, således at færdigvarer er væk til fordel for et sundt og varieret udvalg bestående af retter, der er bygget op fra grunden - og eleverne er vilde med det. Uffe Nielsens begejstring og engagement for kokkekunst og kreativitet kommer ikke kun til udtryk i arbejdslivet. Også i fritiden er gastronomi nøgleordet for hans mange initiativer. I 2007 var Uffe Nielsen blandt andet med i tilrettelæggelsen af gallamiddag med det danske kokkelandsholdet, hvor 120 nordjyder nød godt af landsholdets gastronomi-ske evner. Derudover samarbejder han med en lang række lokale producenter om udvikling af nye fødevarer. Uffe Nielsen er gift med Lisbeth Hansen, og parret har en 17-årig datter. Uffe Nielsen fejres ved en intern reception på Frederikshavn Handelsskole 11. januar.