EMNER

50 års bridge-jubilæum i Pandrup

De nordjyske mestre i dame-par, Elly Berthelsen, Pandrup, og Karin Høg, Brønderslev, deltager her i DM i Vingsted, hvor de blev nummer 33.

De nordjyske mestre i dame-par, Elly Berthelsen, Pandrup, og Karin Høg, Brønderslev, deltager her i DM i Vingsted, hvor de blev nummer 33.

PANDRUP:På tirsdag er det 50 år siden, Pandrup Bridgeklub så dagens lys. Det kommer ikke til at gå stille af. Klubben fejrer jubilæet på bedste bridgemanér med fest lørdag aften på restaurant Nordstjernen i Blokhus. Jubilæet skal naturligvis også fejres med en turnering, og klubben har sat alle sejl til for at stable et pragteksemplar af slagen på benene 7. oktober i Jetsmarkhallen. Klubbens medlemmer har allerede gjort et godt stykke benarbejde med at skrabe gaver ind til konkurrencen. Tredobbelt størrelse Siden Pandrup Bridgeklub 10. september 1957 blev oprettet af 31 bridge-bidte pandrup-borgere på Pandrup Kro, har klubben udviklet sig. De 31 medlemmer er blevet til 90 i dag. Klubben ar dog en enkelt gang sidst i 1980’erne rundet de 100 medlemmer, og det kommer måske til at ske igen. Gennem årtierne har klubben haft mange hjemsteder, men de sidste 22 år har Jetsmarkhallen været stedet, hvor klubbens medlemmer har følt sig hjemmevante. Oprindeligt blev der kun spillet en gang om ugen, nemlig tirsdag. Spilletiden er i dag udvidet til både at tælle tirsdag og torsdag i hele sæsonen. Om sommeren spilles der dog kun tirsdag. Også i kundskaber er klubben vokset. Mange af Pandrup Bridgeklubs medlemmer deltager i turneringer i det nordjyske, og der er masser af gå på mod, når muligheden for at kvalificere sig til Danmarks Mesterskaberne melder sig hvert år. Også i år arbejdes der ihærdigt på at få medlemmer med til DM. For nye og gamle Ud over de festlige arrangementer i forbindelse med har klubben sommeren igennem været i fuld gang med at lægge sidste hånd på planlægningen af den kommende sæson. Der vil to gange ugentligt være bridgeturnering, ligesom foreningen også planlægger at oprette starte et undervisningshold for begyndere. Kurserne har vist sig at være så populære, at succesen ganske enkelt kræver endnu en sæsons skoling i at læse kortene. Kurset begynder 10. september på Jetsmark Centralskole i Kaas under kyndig vejledning af Jes Bank fra Aalborg. Derudover tages der fat på de ordinære spilleaftener fra 4. september, mens Torsdagsklubben trækker den nye sæsons første kort torsdag 13. september. Tilmeldingerne til disse arrangementer er allerede begyndt. Herudover planlægger klubben også en distriktsturnering for hold i serie 2 Denne turnering afvikles i samarbejde med Brovst Bridgeklub på onsdage skiftevis i Pandrup og i Brovst.